Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Caixaforum Impressió 3D: Fabricant l'alimentació del futur

Impressió 3D: Fabricant l'alimentació del futur

Hi ha solucions per alimentar la creixent població del planeta? La fabricació additiva ja planteja alternatives a l'actual ramaderia industrial insostenible, com ara el disseny de carn sintètica capaç de generar aliments més saludables, eficients i sostenibles.

En aquest sentit, la investigació biotecnològica produeix carn sintètica cada vegada més semblant a la d'origen animal, ja que la innovació de la impressió 3D ha aconseguit simular amb proteïnes i fibres d'origen vegetal el sabor i la textura de la carn animal. Però, com ho aconsegueixen?

L'investigador Giuseppe Scionti ens explicarà com, a través de l'estudi microscòpic de l'estructura d'una varietat de proteïnes d'origen vegetal, s'aconsegueix una estratègia innovadora que permet la producció de carn que imita la textura, l'aparença i les propietats nutricionals i sensorials de la carn animal. Es tracta de l'alimentació del futur?

Giuseppe Scionti és investigador en enginyeria de teixits. Ha exercit com a professor assistent en Bioenginyeria en diverses universitats, com la Politècnica de Catalunya, la Universitat de Granada, el College de Londres, la Chalmers, el Politècnic de Milà i altres institucions de renom.

*La conferència es durà a terme en castellà.

 

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Impressió 3D: Fabricant l'alimentació del futur
Què
Xerrades i congressos
Quan
03/10/2023 18:00 to 19:00
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta