Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Caixaforum Observatoris d'ones gravitacionals: tecnologia punta per a una ciència fascinant

Observatoris d'ones gravitacionals: tecnologia punta per a una ciència fascinant

Els interferòmetres òptics de braços quilomètrics dels detectors Virgo, a Cascina, a prop de Pisa, Itàlia, i LIGO, situats a les localitats nord-americanes de Livingston i Hanford, són experiments dissenyats amb l'objectiu de detectar de manera directa les ones gravitacionals, un fenomen físic predit a la teoria de la relativitat general d'Einstein el 1915. En aquestes col·laboracions participen més de 1.500 científics i científiques d'arreu del món.

Les deteccions recents d'ones gravitacions, possibles després d'un segle d'esforços teòrics, computacionals i tecnològics, han revolucionat la comprensió dels esdeveniments més violents de l'univers. Complementant altres tipus de senyals, marquen el començament de l'anomenada astronomia de multimissatgers, que permet confirmar hipòtesis prèvies i plantejar noves incògnites.

La doctora en Astrofísica Isabel Cordero ens explicarà com funcionen els grans miralls d'aquests observatoris, quins senyals són capaços de detectar i quines noves respostes poden aportar en un futur.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Observatoris d'ones gravitacionals: tecnologia punta per a una ciència fascinant
Què
Xerrades i congressos
Quan
18/01/2023 19:00 to 20:00
Localització
Telèfon de contacte
977 93 51 25
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta