Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2023 Juliol Òpera La Tosca

Òpera La Tosca

El compositor Giacomo Puccini, amb llibret de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, va estrenar el gener de 1900 a Roma l'òpera en tres actes La Tosca, que conjuntament amb Madame Butterfly i La Bohème, forma part del tercet d'òperes més populars del músic italià.

Ambientada a la Roma de 1800, quan Napoleó guanyava els austríacs en el camp de batalla, és una obra de gran intensitat, que conté moments sublims com l'escena Te Deum al final del primer acte per commemorar la suposada derrota de l'emperador francès i l'ària E lucevan le stelle. L'argument s'articula a partir de les vicissituds de la fuga d'Angelotti, excònsol de la República de Roma, i dels personatges del seu amic pintor Mario Cavaradossi que l'acull i li dona refugi, i de la protagonista principal, Floria Tosca, de qui el pintor està enamorat. És una noia, en un principi despreocupada i frívola, però que amb un rol que s'agreujarà a mesura que avança l'obra, s'acaba convertint en la veritable heroïna de la història.

 La representació de l'òpera Tosca suposa la consolidació del projecte iniciat al Camp de Mart el juny de 2021, amb la representació de Rigoletto. Un projecte que vol aproximar l'òpera a nous públics presentant uns plantejaments escènics més atrevits, sense menystenir la fidelitat a la música i als llibrets originals, i que vol situar Tarragona en el mapa de la producció cultural de Catalunya.

Donada l'espectacularitat i el novedós plantejament artístic, la Tarraco Arena és el millor marc escènic per a la representació d'aquesta Tosca. És un projecte de territori i per això s'ha constituït expressament per a la representació el Cor de l'Òpera de Tarragona, que serà dirigit per Montse Ríos, i l'Orquestra de l'Òpera de Tarragona, que sota la guia de Camerata XXI serà dirigida pel gran mestre de reconegut prestigi internacional Oliver Díaz.

Repartiment:

Floria Tosca: Vanessa Goikoetxea

Mario Cavaradossi: Alejandro Roy

Barone Scarpia: Àngel Odena

Cesare Angelotti: Stefano Palatchi

Spoletta: Albert Casals

Sagristà: Enric Martínez Castignani

Sciarrone: Quim Cornet

Carceller: Emili Gispert

Pastor: Xavier Casademunt

Òpera La Tosca
Què
Música
Quan
28/07/2023 20:30 to 22:30
Localització
Preu
A partir de 40 euros
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
San Miguel Tarraco Arena
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta