Esteu aquí: Inici La ciutat Agermanaments

Origen dels agermanaments

logo Europa

Els agermanaments van néixer a França. La idea va sorgir després de la Segona Guerra Mundial dins del procés d’integració europea i avui compta amb el suport de la Unió Europea. La primera població a posar en marxa la iniciativa va ser la població anglesa de Coventry, que es va agermanar amb Stalingrad, a la Unió Soviètica. Coincidint amb el final de la Guerra Freda van ser les ciutats de l’OTAN les que es van agermanar amb les ciutats del Pacte de Varsòvia. A partir de la dècada del 70 sorgeixen els agermanaments de cooperació pel desenvolupament del Tercer Món en el marc de relacions de solidaritat Nord-Sud.
 
En una primera etapa, l’agermanament entre municipis es feia bàsicament amb la voluntat de desenvolupar lligams d’amistat entre les poblacions dels països europeus que estaven immersos en la Segona Guerra Mundial.
 
El primer objectiu dels agermanaments era promoure l’educació bilingüe des de la infantesa com a vector de pau i comprensió entre els pobles, i d’aquesta manera, facilitar l’entesa.
 
Els agermanaments són, doncs, un sistema de relacions entre ciutats per establir lligams i desenvolupar relacions d’amistat i cooperació, sobre la base del coneixement mutu, el respecte i la tolerància.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta