Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2012 L’Ajuntament signa la "Declaració de la Comissió de la Dignitat” pel retorn dels papers de l'arxiu de Salamanca

L’Ajuntament signa la "Declaració de la Comissió de la Dignitat” pel retorn dels papers de l'arxiu de Salamanca

L’Ajuntament signa la "Declaració de la Comissió de la Dignitat” pel retorn dels papers de l'arxiu de Salamanca

La Declaració reclama la restitució dels documents requisats a la fi de la guerra civil dels seus arxius institucionals que es retenen a l’Arxiu de la guerra civil de Salamanca. A més de Tarragona, han signat la declaració: Barcelona, Gandesa, Igualada, Moià, Reus, Sant Joan Les Fonts, Sort, Valls i Vic.
04/10/2012

El conseller de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater, en representació de l’Ajuntament de Tarragona, ha signat aquest matí la Declaració de la Comissió de la Dignitat, juntament amb d’altres nou ajuntaments catalans, en un acte celebrat a Barcelona.

La Comissió de la Dignitat reclama el retorn de la resta de documents de particulars i entitats de Catalunya, que encara hi ha al dipòsit de Salamanca,  i també els documents de deu ajuntaments catalans, entre els quals hi ha el de Tarragona. Cal dir, que l’Ajuntament de Tarragona és el que hi té més documentació, en concret 2.100 folis.

A la reunió,  la Comissió de la Dignitat ha informat als ajuntaments dels passos que desenvoluparà  per a forçar el retorn dels papers.

Segells de reconeixement d'administració oberta