Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2012 Una placa a la plaça dels Infants commemorarà el setge de Tarragona de 1811

Una placa a la plaça dels Infants commemorarà el setge de Tarragona de 1811

Una placa a la plaça dels Infants commemorarà el setge de Tarragona de 1811

Posteriorment es farà una ofrena floral al Monument dels Herois i una desfilada de centenars de timbalers fins al Pla de la Seu on es retrà homenatge als defensors de la ciutat.
27/06/2012

 

L’Ajuntament i l’Associació Setge de Tarragona 1811 organitzen un seguit d’activitats commemoratives del setge, assalt i repressió dels francesos a la nostra ciutat l’any 1811, així es dóna continuïtat a la programació iniciada l’any passat, i que va coincidir amb el 200 aniversari de l’assalt de les tropes napoleòniques. “Tarragona va patir intensament la repressió durant la denominada Guerra del Francès i cal que, com a dignes hereus de les tarragonines i tarragonins d’aquella època, recordem els nostres avantpassats i no oblidem uns fets cabdals de la nostra història”, ha manifestat el conseller de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater.

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, descobrirà el dijous dia 28 de juny a les 18 h, una placa commemorativa del setge de Tarragona del 1811. L’acte tindrà lloc a la plaça dels Infants.

El mateix dijous a partir de les 20 h es farà una ofrena floral al Monument dels Herois, a la Rambla Nova. Un cop finalitzada, centenars de timbalers desfilaran fins al Pla de la Seu, on es dipositaran espelmes i es retrà homenatge als defensors de la ciutat mentre repiquen les campanes de la Catedral.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta