Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2013 El Parc de Nadal estarà dedicat al món dels invents i inclou una pista de patinatge sobre gel

El Parc de Nadal estarà dedicat al món dels invents i inclou una pista de patinatge sobre gel

El Parc de Nadal estarà dedicat al món dels invents i inclou una pista de patinatge sobre gel

A banda de moltes altres novetats com pistes d’Scalextric, construcció de robots amb Lego o un rocòdrom de Tarragona 2017
12/12/2013

 

Del 26 de desembre al 3 de gener tots els nens i nenes podran gaudir d’un Parc de Nadal dedicat al món dels invents i els seus inventors, amb moltíssimes novetats, per jugar i divertir-se d’allò més. La inauguració del Parc es farà el 26 de desembre, a les 12 h, i estarà protagonitzada per Malagasy Gospel Choir, un cor de gospel de nenes de Madagascar que estan de gira per difondre la seva cultura i conscienciar sobre la importància dels drets de la infància.

Des del Club dels Tarraconins, a banda de rebre propostes per realitzar activitats des d’entitats i col·lectius, també es va obrir un procés participatiu perquè els socis del Club demanessin i proposessin quins tallers els agradaria tindre al Parc de Nadal. De les peticions fetes pels socis, se n’han seleccionat 3, corresponents al taller de Circ (Àlex Díez) al taller "Ens Pintem?" (Paula Díez), i el Mural amb Taps (Eduardo Miramontes, soci 290). Les seves propostes han estat treballades conjuntament i adaptades a les característiques del Parc Infantil de Nadal.

Seguint la línia de treball i filosofia del Club dels Tarraconins, el Recinte Firal serà concebut com un espai per gaudir en família i perquè les activitats les realitzin pares i fills. També s’ha volgut potenciar el caràcter nadalenc del Parc amb diverses activitats que ho potencien i la decoració.

Un any més, el Parc de Nadal és el resultat de la col·laboració i l’esforç d’una àmplia xarxa d’entitats, col·lectius i empreses que el fan possible: 6 patrocinadors, 27 col·laboradors i 17 entitats i col·lectius.

El dia de la clausura del Parc de Nadal, dijous 3 de gener de 2014 a la tarda, hi haurà un espectacle infantil a l’escenari principal amb dansa i animació infantil, amb un gran llançament de confeti. "La complicitat de la societat tarragonina ens ha permès fer un Parc de Nadal amb moltes propostes interessants, malgrat els temps complicats que vivim. Per això s’ha de valorar i agrair l’esforç dels monitors, entitats, empreses, tècnics i voluntaris per assolir una oferta tan interessant com la d’aquesta edició" ha dit Ivanna Martinez, consellera de joventut.

cartell Parc de Nadal 2013-14El Parc acull 36 tallers, 21 dels quals són nous. Una de les novetats més destacades és la pista de patinatge sobre gel que hi haurà instal·lada a l’interior del recinte del Palau Firal. Es tracta d’una innovadora pista de gel sintètic i ecològic que té les mateixes prestacions que el gel convencional però amb molts avantatges tant per a la seguretat dels patinadors com per al benefici del medi ambient, pel seu nul consum energètic i perquè és 100% reciclable.

Entre els tallers nous destaca "L'Hospital dels Ossets de Peluix", una activitat que té com a intenció familiaritzar els més petits amb la salut. El duen a terme l’Associació d’Estudiants de les Ciències Mèdiques i ha estat guanyador d’un accèssit als premis Angeleta Ferrer. Els infants tindran l’oportunitat d’assistir a una simulació d’una operació en un quiròfan i participar també en un taller on ells seran els pares, els ossets els pacients i podran interactuar amb el doctor, d'aquesta manera es vol aconseguir que els nens i nenes perdin la por a anar al metge i treballar els hàbits saludables.

Donar a conèixer Els Drets dels Infants també és una aposta del Parc de Nadal. Hi haurà tres tallers que permetran que els nens coneguin detalladament quins són els seus drets i alhora la seva aplicació en l'àmbit europeu i la seva vulneració a l'Àfrica, per exemple. De la mà del Consell Municipal d'Infants de Tarragona, els nens podran crear el seu propi llibre dels drets dels infants, a l'estand de la Fundació Akwaba i el Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona podran viatjar a l'Àfrica i descobrir el viatge d'en Konan, un elefant que quan esclata la guerra a la Costa d’Ivori es veu obligat a desplaçar-se juntament amb la seva família fins a un indret, al sud del país, fugint de la guerra. Amb Europe Direct els nens s'aproparan a la cultura nadalenca d'arreu d'Europa, i en finalitzar elaboraran la seva pròpia corona de SSMM els Reis Mags d'Orient.

Després d’haver estat demanat per part de les famílies de la ciutat, aquest any els nens i nenes podran tornar a gaudir de l’activitat del circ, una zona d’activitats diverses on els infants podran provar quin és el seu equilibri o veure qui aguanta més fent malabars.

El Parc segueix fent una aposta per les activitats d’enginy. Hi haurà dos tallers relacionats: "Petits Enginyers" on els infants construiran el seu propi robot de Lego i programar les seves accions, i podran veure en directe el funcionament d'una impressora 3D. Al taller de "Kapla" del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona, els nens i nenes elaboraran grans estructures amb peces de fusta, sense cap encaix.

El PIN també tindrà motius relacionats amb la cultura i la tradició. Es comptarà amb un taller de les músiques de Santa Tecla, un del món de la granja (on els infants un dia del parc podran veure de ben a prop un ruc i una ovella), de les plantes aromàtiques típiques de la zona, o un altre taller relacionat amb el Far de la Banya.

Gràcies a la implicació d’alguns clubs esportius de la ciutat, hi haurà tota una zona de tallers i exhibicions emmarcades amb la divulgació de la pràctica esportiva, emmarcada en els Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Aquest any es compta amb un taller d'esport d'aventures, com és el Rocòdrom de Tarragona de 2017, una pista de mini-tennis i dos tallers de bàsquet. Alhora a l'escenari del Parc de Nadal, hi haurà esports com karate, judo, gimnàstica rítmica o dansa.

Un Parc de Nadal també solidari, ja que durant cada dia de Parc de Nadal s'elaborarà un mural de taps reciclats al vestíbul del recinte amb l'ajuda de totes les nenes i nens de la ciutat. Un cop finalitzat el Parc, els taps recollits per crear el mural es donaran a l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral. A l’estand del taller es disposarà una urna perquè els visitants als parcs puguin deixar els seus taps.

 

Altres activitats dins el Parc

Al marge de tots els tallers nous, s’afegeixen activitats alternatives que acaben de completar els tallers que hi ha exposats.

Una gimcana fotogràfica on la temàtica serà els invents que han revolucionat la nostra història. Els infants hauran de cercar 10 imatges d'invents que estaran amagades i repartides per tot el Parc. Aquells que aconsegueixin ajuntar-les totes, entraran en un sorteig de 5 places per rebre SS. MM. Reis Mags d’Orient el dia que arribin a Tarragona, el 5 de gener de 2014. Els guanyadors i les respostes correctes es publicaran el 4 de gener a les 12 hores al web del Club dels Tarraconins: www.tarraconins.cat.

La Fira de Nadal estarà situada dins mateix del Recinte Firal, a la part exterior, i aquest any comptarà amb una atracció nova. Els viatges s’hauran de pagar a banda i no estaran inclosos en l’entrada del Parc de Nadal.

Com ja és habitual, durant cada dia de Parc, tindrem la companyia del Patge de SS MM el Rei Baltasar perquè els nens i nenes de Tarragona puguin fer arribar les seves cartes als Reis Mags d'Orient. El dia 31 de desembre al matí, també tindrem la visita de l’Home dels Nassos, que acabarà el seu recorregut per la ciutat fent una visita als nens i nenes del Parc de Nadal.

 

Serveis per a les famílies

El Parc de Nadal d’aquest any té l’objectiu de ser un espai més còmode per a les famílies. És per això que un any més es comptarà amb un punt d’informació del Club dels Tarraconins, on es podran resoldre tot tipus de dubtes. També es faran carnets de soci i es vendrà marxandatge del Club.

Novament hi haurà una zona de serveis a l’abast dels més petits. Una Baby Zone, per alletar els nadons i equipada amb microones per escalfar el menjar i canviadors. A més a més, també es disposarà d’un pàrquing de cotxets.

Els nens i nenes que disposin de la Targeta de Transport Escolar Millorada podran assistir al Parc de Nadal gratuïtament amb bus. El nou sistema de TTE permet utilitzar el carnet qualsevol dia de dilluns a diumenge i en període de setembre a juny (inclosos els dies de vacances de Nadal).

Les línies de bus que arriben al Parc de Nadal són la número 21, la número 23 i la número 41 (parada “Estació”). La correspondència amb els barris de Llevant i de Ponent serà a les parades de “Prat de la Riba” (Davant de Busquets L-23 i 41), “Plaça Imperial Tàrraco” (Caixa Tarragona L-21) . Nota: La línia 41 no funciona el cap de setmana

 

Molts espectacles i exhibicions

Enguany gràcies a la participació de moltes entitats, es comptarà amb una programació estable i extensa durant tot el Parc de Nadal. Els espectacles seran al matí o a la tarda i en ells hi podrem trobar des d’animacions infantils, exhibicions esportives i dansa.

També comptarem amb un grup d'actors i actrius amateurs que dinamitzaran la visita de les famílies al Parc de Nadal. Un grup d’inventors bojos passejaran pel Parc de Nadal, a la recerca dels millors inventors. L’objectiu és fomentar la cultura del teatre i de l’esport entre les famílies assistents al Parc.

 

33 monitors treballant i més de 30 pre-monitors per donar suport

A principis de novembre, el Club dels Tarraconins va dur a terme el procés de selecció dels monitors que s’encarregaran de cada taller. En total es van rebre 500 currículums, 33 dels quals han estat els seleccionats per assumir aquestes tasques.

Els monitors del Parc de Nadal destaquen pels seus currículums acadèmics, per la seva experiència en el món del lleure i per les seves habilitats de relació i connexió amb els infants.

Per aquesta edició s’ha comptat amb dos directors en pràctiques, de l’Escola de l’Esplai, que han ajudat a l’equip de direcció del Parc amb les tasques de coordinació i producció.

A més a més, es comptarà amb un equip de més de 30 pre-monitors que donaran suport a cada taller. La majoria són joves que volen repetir l’experiència de l’any passat i la resta són fruit d’una col·laboració amb el centre obert “Som-hi tots” de Caritas i Fundació Trebor.

 

Les dades del Parc

Lloc : Recinte Firal del Palau de Congressos de Tarragona

Durada: Del 26 de desembre de 2013 al 3 de gener de 2014

Obertura de portes 26 de desembre a les 11 h

Inauguració: 26 de desembre a les 12 h

Horari: matí d'11 a 14 h i tarda de 17 a 20 h

El dia 31 de desembre a la tarda i l'1 de gener al matí el Parc romandrà tancat.

 

Venda d’entrades i abonaments

A partir del 26 de desembre: Taquilles del Parc de Nadal (recinte del Palau Firal) Cr. d'Orosi, davant de la Renfe.

Horari: matí de 10.30 a 13.45 h i tarda de 16.30 a 19.45 h.

El dia 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí les taquilles romandran tancades.

 

Preus

 • General 1 dia: 6 € (de 2 a 17 anys)
 • General mig dia: 4 € (de 2 a 17 anys)
 • Socis del Club dels Tarraconins (entrada mig dia): 3 € (ensenyant el carnet)
 • Adult acompanyant (major d’edat): 2 €
 • Grups organitzats: 3 €(amb reserva prèvia a parcdenadal@tarraconins.cat)
 • Abonament vàlid per a tots els dies: 15 € (aquest abonament inclou l'accés lliure d'un acompanyant major d’edat)
 • Menors de 2 anys, majors de 65 o persones amb discapacitat: gratuït

 

Sinopsi

En Wanda vol crear una màquina perquè no pari de nevar a Tarragona i tots els tarraconins quedin atrapats sota la neu! Abans d'arromangar-se les mànigues i posar-se a gelar tota la ciutat ha estat investigant quins són els invents que han revolucionat la història i quins són els seus creadors per veure si pot plagiar alguna idea!

Veniu al Parc de Nadal i ajudeu la Nineta i l'Ivori a aturar aquesta gran malifeta del Wanda i la colla dels vàndals. Us necessitem, tarraconins, ens heu d'ajudar a crear la màquina que aturi els seus plans!

 

Eix temàtic

L’eix temàtic del Parc de Nadal d'enguany serà el món dels invents i els seus inventors. L'espai s’organitza en diferents zones de joc: cultura, creativitat, enginy, circ, esport, salut, medi ambient i civisme. Cada zona de joc s’identifica amb un personatge del Club dels Tarraconins.

 • Zona Club
 • Zona Nineta
 • Zona Ivori
 • Zona Wanda
 • Zona Juli
 • Zona professor Magí
 • Zona Yago

 

Objectius generals del Parc de Nadal

Oferir un espai d’oci per a les famílies durant les vacances de Nadal basat en una línia educativa i pedagògica de transmissió de valors. Promoure l’esperit i la tradició del Nadal.

 

Objectius estratègics del Parc de Nadal

Reforçar el sentiment de pertinença a la ciutat i la cohesió social a través del coneixement del Patrimoni cultural, històric, esportiu, de Tarragona i de la identificació amb El Club dels Tarraconins. Transmetre valors cívics a través de les diferents activitats del Parc: esport, salut, cultura, medi ambient, etc. Aconseguir que el Parc de Nadal sigui un espai per a nens i pares: el millor regal que li pots fer al teu fill per Nadal és estar amb ell. Promoure la creativitat entre els infants: no fer coses pels nens, sinó fer que els nens facin coses. Implicar diferents entitats de la ciutat que treballen per la infància.

Segells de reconeixement d'administració oberta