Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2013 Presentació del projecte "Cuore amico"

Presentació del projecte "Cuore amico"

Presentació del projecte "Cuore amico"

Hi col·laboren les ciutats germanes de Tarragona i Pompeia a través dels Rotary Club.
Presentació del projecte "Cuore amico" Foto: Mauri Fernández
24/09/2013

Aquet matí ha tingul lloc la presentació del Projecte "Cuore Amico", realitzat entre el RC Tarragona Tarraco-August i el RC Pompei, Oplonti, Vesuvi Est.

Aquests dos Rotary Clubs estan agermanats, de la mateixa manera que les seves respectives ciutats, Tarragona i Pompeia, aquest any han realitzat un projecte rotari conjunt anomenat "Cuore Amico", consistent en la compra de sis desfibriladors, amb les seves respectives bateries, i bateries de reserva, així com els cursos de formació de trenta persones.

Aquests equips de salvament d’emergència han estat lliurats a la Guàrdia Costera Italiana, per portar-los en les patrulleres que creuen el Golf de Nàpols, i poder ser utilitzats en casos d’emergències mèdiques, donat l'elevat nombre de persones que anualment i en especial en els mesos d'estiu creuen el Golf de Nàpols. Aquest projecte fruit de la col·laboració d'aquest dos Rotary Club, ha contat també amb la participació d'altres Rotary Club del Golf de Nàpols i la Costa Sorrentina, aixi com amb la aportació del Districte Rotary 2202 d'Espanya i el Districte Rotari de Campania-Calabria (Itàlia), així com amb la Fundació Rotaria.

Aquest, projecte es la primera part de la col•laboració d'aquest dos Rotary Clubs agermanats, que aquest any 2013-14, es concretarà amb un altre projecte, del que serà receptora, la ciutat de Tarragona. “La reciprocitat és un dels valors importants dels rotaris i ja tenen en ment fer una acció similar a Tarragona”, ha dit Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona.

A la foto de Mauri, un moment de la presentació amb Nacho Barrera, soci fundador del Rotary Club Tarragona Tarraco-August; Maria Mercè Martorell, delegada del governador del districte 2202 per els Rotary Club de la província de Tarragona; el president del Rotary Club Tarragona Tarraco-August, Jordi Freixa, Francisco Zapater, conseller de l’Àrea de Relacions Ciutadanes i el president del Rotary Club de Pompei, Oplonti, Vesuvi Est, Alfonso Donadio, amb membres de la delegació de la ciutat germana de Pompeia.

Segells de reconeixement d’administració oberta