Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2014 El Club dels Tarraconins celebra diumenge el Dia Mundial de la Infància amb una acampada de contes

El Club dels Tarraconins celebra diumenge el Dia Mundial de la Infància amb una acampada de contes

El Club dels Tarraconins celebra diumenge el Dia Mundial de la Infància amb una acampada de contes

L'Acampada de Contes convida petits i grans a llegir i remenar contes aquest diumenge, 23 de novembre, al jardí romà de l'Amfiteatre.
El Club dels Tarraconins celebra diumenge el Dia Mundial de la Infància amb una acampada de contes Cartell de l'Acampada de Contes 2014
19/11/2014

El Club dels Tarraconins ha organitzat una Acampada de Contes per celebrar el Dia Mundial de la Infància. Es tracta d'un espai per a petits i grans amb infinitat de contes per llegir i remenar lliurement. L'acampada es farà diumenge, 23 de novembre, de 10 a 14 h, al jardí romà de l'Amfiteatre (antic Parc de les Granotes).

Hi haurà diferents espais de lectura, cadascun amb algun personatge fantàstic:

  • Racó del Patufet: Contes catalans i revistes del Cavall Fort
  • Racó central del Drets dels Infants: Contes sobre els Drets dels Infants
  • Racó de la Nineta: Contes emmarcats a Tarragona
  • Racó del Tintín: Còmics
  • Racó del Teo: Contes per als més petits (de 0 a 3 anys)
  • Racó de l’Alí Babà: Contes universals
  • Racó Ivori: Llibres recomanats per diferents editorials de Tarragona

 

Cada espai estarà dotat d'una cinquantena de llibres que estaran a disposició, a mode de consulta, per a tots aquells tarraconins que participin a l'Acampada de Contes. A més, la decoració serà adequada al lloc. L'objectiu és trobar el millor ambient per endinsar-se a les aventures dels contes proposats.

L'Acampada de Contes comptarà amb la participació de dos contacontes i la lectura dels diferents Drets dels Infants a càrrec d'una petita representació del Consell Municipal d'Infants.

Una acampada de contes amb molta participació

El Departament de Cooperació de l'Ajuntament, la revista Cavall Fort, la Biblioteca Pública de Tarragona, la Biblioteca de Torreforta, Europe Direct Tarragona i les editorials tarragonines Piscina Un Petit Oceà, Cossetània Edicions, Arola Editors i Silva Editorial s'han volgut sumar a l'Acampada de Contes i han cedit algun dels seus materials perquè els infants puguin reclamar els seus drets, llegint llibres.

La Convenció sobre els Drets dels Infants

Aquest any es commemoren els 25 anys d'existència de la Convenció sobre els Drets dels Infants, que és un tractat de les Nacions Unides i la primera llei internacional sobre els drets de la infància  “jurídicament vinculant”. Reuneix drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, que reflecteixen les diferents situacions en què es poden trobar els infants de tot el món. La convenció té 54 articles que reconeixen que tots els menors de 18 anys tenen dret al ple desenvolupament físic, mental i social i expressar lliurement les seves opinions.

Ratificada per 192 països, aquesta convenció va suposar una fita, ja que des que es va aprovar la infància és considerada, no com a objecte de protecció, sinó com a subjecte de ple dret. Un enfocament de desenvolupament basat en els drets de la infància contribueix al fet que es produeixin les transformacions socials, econòmiques i jurídiques necessàries per fer, del món, un lloc més just i habitable.

El Club dels Tarraconins se suma a la celebració d'aquest dia amb una Acampada de Contes al jardí romà de Tarragona amb l'objectiu de donar a conèixer aquests drets als més de 12.500 socis actuals que formen part del Club.

Podeu ampliar la informació a la pàgina web del Club dels Tarraconins.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta