Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2014 El Pati dels Pares Tarraconins, idees per educar

El Pati dels Pares Tarraconins, idees per educar

El Pati dels Pares Tarraconins, idees per educar

El Club dels Tarraconins organitza quatre xerrades sobre l’educació dels fills
29/09/2014

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha presentat en roda de premsa una nova iniciativa del Club dels Tarraconins. Es tracta del projecte Pati de Pares Tarraconins que, mitjançant conferències, té com a objectiu donar suport i consells als pares i mares en l’educació dels seus fills.

El Club dels Tarraconins de l’Ajuntament amplia així el seu àmbit d’actuació als pares i mares per tal d’ajudar-los en la tasca educativa i d’aprenentatge dels infants.

S’han programat quatre sessions pràctiques de la mà d’experts en diversos temes de manera que es pugui donar resposta als diferents dubtes que puguin sorgir en l’educació de l’infant. A més, les famílies podran proposar nous temes d’interès que es tindran en compte en l’elaboració de les noves programacions, ja que El Pati de Pares Tarraconins comença una etapa amb voluntat de continuïtat.

La programació serà quadrimestral i les xerrades s’oferiran en diferents espais de la ciutat. Cada mes es farà una sessió d’una hora de durada i l’accés serà gratuït.
Es pretén que les xerrades siguin també punts de trobada on compartir diferents experiències i resoldre dubtes a partir les intervencions dels assistents.
El Pati de Pares Tarraconins compta amb el suport d’El Corte Inglés.

 

Programació octubre-gener

 

Com funcionem per dins?
L’educació emocional, una eina pràctica i potent per educar els nostres fills i filles.
De petits ens ensenyen que París és la capital de França o les equacions de primer grau, però quan tenim un problema, de què ens serveix saber que París és la capital de França? Quan ens ensenyaran l'únic que portarem sempre a sobre: com som, qui som i com funcionen les nostres emocions?
Dimecres 15 d’octubre, 19 h
Lloc: Pati de l’Institut Municipal d’Educació (av. Ramón y Cajal, 70)
A càrrec de Cristina Gutiérrez Lestón, codirectora de La Granja Escola www.fundaciolagranja.com i presidenta de la Fundació per a l’Educació. Ha intervingut en diversos programes de TV/ràdio per divulgar i potenciar l’educació emocional. Autora, entre d’altres, del llibre Entrena’l per a la vida i de la col·lecció de contes per gestionar les emocions Volar Alt i L’Hort de la vida. Directora de la publicació bianual gratuïta “Va d’Educació”, amb més de 10.000 exemplars, dirigida a escoles i famílies.

Els deures: hàbits i rutines d'estudi
El paper dels pares en la motivació i la voluntat davant les feines escolars i l’estudi.
La importància en l’adquisició d’hàbits, les activitats extraescolars o tècniques senzilles d’estudi, a banda d’altres consells pràctics per reflexionar sobre la importància de l’actitud davant dels deures, començant per l’actitud dels pares!
Dimecres 5 de novembre, 18 h
Lloc: Centre Cívic Torreforta (pl. Tarragonès)
A càrrec d’Enriqueta i Olga López Jurado. Enriqueta és membre de l’Associació Provincial de Pares i Mares amb fills amb dèficit d’atenció, amb hiperactivitat o sense, i psicòloga clínica de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral. Des del seu despatx enriquetalopezpsicologa.com desenvolupa la seva activitat tant a l’àmbit de la psicologia clínica com de la realització d’informes pericials de part en infància i adolescència. Compta amb la col·laboració d’Olga López Jurado, pedagoga i terapeuta.

Internet i els menors: riscos i oportunitats
Sessió pràctica adreçada a les mares i als pares que volen conèixer algunes eines per tal d’encarar l’exercici de la pàtria potestat a la xarxa dels seus fills menors.
Dimecres 3 de desembre, 18 h
Lloc: Pati de l’ Institut Municipal d’Educació (av. Ramón y Cajal, 70)
A càrrec de Ramon Arnó Torrades, advocat especialista en aspectes jurídics de la societat de la informació. Responsable jurídic i cotitular del portal La Família Digital www.familiadigital.es. Autor d’El secret de la roca sobirana.


Mengem bé? Ens movem prou?
Alimentació i activitat física. Invertim en Salut!
Conceptes bàsics sobre alimentació i activitat física, identificant els diferents grups d’aliments que s’han de menjar en els àpats principals i en quines proporcions, i a la conscienciació de realitzar activitat física de manera regular. En definitiva, treballar conjuntament quins serien els hàbits a seguir per al bon creixement i manteniment de la salut.
Dimecres 14 de gener, 18 h
Lloc: Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau (Camí del Pont del Diable)
A càrrec de: Sara Lucía Pareja, nutricionista de la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència www.alicia.cat, un centre amb vocació social, dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari.

Una vegada finalitzades les xerrades, en el web www.tarraconins.cat hi haurà un resum de cadascuna d’elles i una sèrie de recursos de la temàtica corresponent.

Segells de reconeixement d'administració oberta