Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2015 Engega el concurs d'idees dels futurs usos del pàrquing Jaume I

Engega el concurs d'idees dels futurs usos del pàrquing Jaume I

Engega el concurs d'idees dels futurs usos del pàrquing Jaume I

La primera fase comença amb la recollida de propostes mitjançant una enquesta ciutadana
Engega el concurs d'idees dels futurs usos del pàrquing Jaume I Foto: Mauri Fernandez
02/03/2015

 

L’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Empresa d’Aparcaments Municipals, inicia la convocatòria d’un concurs d’idees per al pàrquing Jaume I. Aquest nou procés participatiu es pretén que sigui una convocatòria d’ampli abast i que serveixi per dignificar aquesta zona de la Part Alta que passarà per diferents fases, tant participatives com tècniques, per tal de trobar, entre tots, l’opció més factible a dur a terme.

L’objectiu d’aquesta primera fase és, a través d’una enquesta ciutadana, per tal de recollir les propostes més desitjades sobre l’ús d’aquest espai, tant interior com exterior, per tenir-les en compte en la convocatòria del concurs tècnic. És per aquest motiu, que es comptarà amb l’opinió de tothom, això sí prioritzant les associacions, entitats i veïns de la Part Alta.

El document resultant del buidatge de les respostes rebudes, es traslladarà als responsables per tal de redactar les bases del concurs d’idees, que es convocarà en una segona fase. Així mateix, es penjarà al web i s’informarà a tots els participants.

Això donarà pas a una segona fase, més extensa i complexa a escala tècnica, que serà l’obertura d’una convocatòria adreçada a professionals o equips de professionals de l’àmbit tècnic.

Els interessants hauran de presentar un estudi tècnic valorat econòmicament per al projecte de futurs usos del Jaume I. Un cop presentats aquests projectes, en el termini d’un mes, un tribunal municipal, format per tècnics i representats polítics del govern i dels grups municipals, triarà les 5 millors propostes que passaran al tram final.

Els cinc projectes seleccionats rebran una gratificació de 1.500 euros per tal de poder elaborar un avantprojecte que hauran de presentar en un termini de tres mesos.

Finalment, i un cop validada la seva viabilitat, es portaran a exposició pública les cinc propostes, per tal d’engegar un nou procés de votació obert a la ciutadania. El resultat es tindrà en compte en la valoració que farà el tribunal tècnic i de la qual sortirà el projecte guanyador, que tindrà com a premi l’encàrrec del projecte bàsic.

Trobareu més informació en aquest enllaç

 

Segells de reconeixement d'administració oberta