Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Ciutadania-notícies Notícies 2015 Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

El 2 de maig de 2015 es farà un acte institucional i després un dinar popular.
30/04/2015

La celebració del Dia Internacional del Poble Gitano és des de l'any 1971 una important ocasió per al reconeixement dels Gitanos, la seva història, la seva llengua i la seva cultura. Aquest dia té una part festiva coneguda com a 'Cerimònia del Riu', en la qual els gitanos de tot el món es reuneixen en els marges dels rius per celebrar de forma conjunta l'ofrena de flors on les dones llancen pètals de flors a l'aigua com a símbol de llibertat i d'èxode viscut pel poble Gitano fa més de mil anys. I l'ofrena d'espelmes, on els homes posen espelmes en els rius en memòria de les víctimes que van sofrir les conseqüències de l'odi i els atacs xenòfobs i racistes i en record dels nostres avantpassats, especialment del mig milió de gitanos assassinats durant l'holocaust nazi.

A Tarragona, l'acte de celebració serà a l'Ajuntament, amb un acte institucional i la interpretació de l'himne gitano Gelem-Gelem, a les 13.30 h. I en acabar, hi haurà un dinar popular al Parc del Llorito, a les 14.30 h.

Segells de reconeixement d’administració oberta