Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct II Simulació del Parlament Europeu

II Simulació del Parlament Europeu

II Simulació del Parlament Europeu

Se celebrarà al campus Catalunya el 27 de març
17/02/2015

Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV promouen la II edició de la Simulació del Parlament Europeu on un centenar de ciutadans tindran l’oportunitat de fer les seves propostes i que aquestes siguin conegudes pels nostres representants al Parlament Europeu.

La II Simulació del Parlament Europeu es durà a terme el proper dia 27 de març de 2015, a l’Aula Magna de la URV al campus Catalunya i serà presidida per Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu des de l’any 2006. La primera edició es va dur a terme l’any passat a Girona, organitzada pel centre d’informació Europe Direct Girona i l’UdG, i coincidint amb la celebració de les eleccions al Parlament europeu.

La participació a la II Simulació del Parlament Europeu està oberta a tots els ciutadans i ciutadanes de la demarcació de Tarragona. En el cas que els instituts vulguin participar-hi, els menors d’edat hauran d’anar acompanyats del tutor.

INSCRIPCIÓ

Com funcionarà?

A la simulació, el Parlament Europeu estarà format per 100 eurodiputats i eurodiputades que es distribuiran equitativament en les diferents comissions creades:

  • Energia i medi ambient
  • Ciutadania
  • Formació i educació
  • Economia i treball

Cada comissió estarà dirigida per un dinamitzador i un assessor jurídic i entre els participants a cada comissió s’escollirà un portaveu i un ajudant de portaveu. Els dinamitzadors es comunicaran prèviament amb els membres de la seva comissió explicant quins són els temes que es poden tractar i amb la finalitat de consensuar el tema de debat en la sessió plenària i poder-ho treballar abans. A més, rebran informació i documentació que els pugui ser d’utilitat. En finalitzar les reunions de les comissions se celebrarà una sessió plenària amb la participació de tots els eurodiputats i aquells ciutadans què hi vulguin assistir com a públic.

L’ordre definitiu del dia de la sessió plenària serà lliurada a tots els participants i a la premsa, 72 hores abans de la simulació.

Els acords adoptats a la II Simulació de Parlament Europeu es faran arribar l’actual Parlament Europeu a través de l’Oficina de d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona, els eurodiputats catalans i el propi portaveu i president de la II Simulació de Parlament Europeu, Jaume Duch.

INSCRIPCIÓ

Programa (provisional)

8.30 h Arribada participants i recollida de la documentació a l’Aula Magna

9.00 h Presentació de la jornada i breu explicació del seu funcionament, presentació de les comissions i assessors i dinamitzadors

9.30 h Inici del treball de les comissions

11.00 h Pausa-cafè i temps per a redactar les propostes finals (dinamitzadors, assessors i portaveus)

11.30 h Debat de cada comissió sobre les propostes presentades

12.30 h Sessió Plenària

14.00 h Cloenda a càrrec de les autoritats

INSCRIPCIÓ

 

Direcció de l’activitat: Alfonso González, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques (URV) i Marta Domènech, responsable oficina Europe Direct Tarragona

Coordinador: Joaquim Millán, director d’Eurolocal

Responsable de l’organització tècnica: Azahara Sánchez

Organitzen: Europe Direct Tarragona i Facultat de Ciències Jurídiques de la URV

Col·laboren: Europe Direct Girona i Universitat de Girona

Amb el suport de: Ajuntament de Tarragona, Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Segells de reconeixement d’administració oberta