Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Tarragona acollirà la III Simulació del Parlament Europeu i un debat amb eurodiputats catalans

Tarragona acollirà la III Simulació del Parlament Europeu i un debat amb eurodiputats catalans

Tarragona acollirà la III Simulació del Parlament Europeu i un debat amb eurodiputats catalans

Un centenar de ciutadans podran viure en primera persona l'experiència simulada de ser europarlamentari. Xavier Graset moderarà un col·loqui amb Francesc Gambús, Ramon Tremosa i Ernest Maragall.
22/03/2016

 

Per tercer any consecutiu, la ciutat de Tarragona acollirà la III Simulació del Parlament Europeu, una activitat oberta a la participació en què un centenar de ciutadans podran viure en primera persona l'experiència simulada de convertir-se per un dia en eurodiputats i eurodiputades. ​

La simulació està organitzada per l'Oficina Europe Direct Tarragona, organisme encarregat de fomentar el coneixement de les institucions europees entre els ciutadans de les nostres comarques, i la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili. Es durà a terme el dilluns 4 d'abril, entre les 8.30 i les 14.30 h, al Campus Catalunya i comptarà amb la presència de la directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Maria Teresa Calvo. 

 

Debat al voltant de l'actualitat europea

Com els eurodiputats en seu parlamentària, els participants en la simulació hauran de treballar en el marc de grups polítics i comissions sectorials, i hauran de debatre sobre algunes qüestions d'actualitat europea. En concret, treballaran simuladament com a membres dels grups de Democristians Europeus, Socialdemòcrates Europeus, Esquerra-Verda Europea i Liberals Europeus, i hauran de debatre en les comissions sectorials de llibertats civils, medi ambient, salut pública i seguretat alimentària, afers constitucionals, i drets de la dona i igualtat de gènere.

Amb tot plegat, es reproduiran les dinàmiques parlamentàries de Brussel·les, amb una sessió plenària al final de la jornada en què es presentaran i es votaran les propostes treballades en les comissions sectorials i debatudes amb els grups polítics. La presidenta de l’Oficina del Parlament a Barcelona i professors de la URV assessoraran jurídicament els grups de treball i redactaran les actes, aplicant el reglament, com si es tractés d’una sessió real. El ple estarà obert a la ciutadania i als mitjans de comunicació, a partir de les 12.15 hores.

Aquelles persones interessades a participar en aquesta activitat gratuïta es poden inscriure a través de l'adreça electrònica europedirect@tarragona.cat, fins al pròxim dijous, 31 de març.

 

Col·loqui amb eurodiputats reals per seguir coneixent la UE

Pocs dies després, el divendres 8 d'abril, i amb l'objectiu que els tarragonins puguin aprofundir en la tasca que duen a terme els diputats europeus, l'Oficina Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques organitzaran un col·loqui amb Francesc Gambús, eurodiputat del Partit Popular Europeu, Ramon Tremosa, de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa, i Ernest Maragall, dels Verds/ALE. El debat estarà moderat pel periodista Xavier Graset i tindrà lloc a les 12 hores a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV.

 

Oficina de la UE a la ciutat

Aquests actes formen part de les activitats que organitza Europe Direct Tarragona per donar a conèixer l’oficina d’atenció a la ciutadania situada a la plaça Imperial Tàrraco, fomentar el debat sobre temes europeus a la ciutat i canalitzar les reaccions dels ciutadans cap a les institucions de la Unió Europea (UE).

Per a més informació, podeu visitar el web d’Europe Direct TGN o les xarxes socials, a la pàgina de Facebook Europe Direct Tarragona i al perfil de Twitter @EuropeDirectTGN, en les quals es podrà seguir el debat amb l’etiqueta #europarlaTGN.

Us hi podeu inscriure enviant un missatge a l'adreça electrònica de l'oficina.

 

Vídeo de la II Simulació del Parlament Europeu a la URV (2015)

Segells de reconeixement d’administració oberta