Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Tarragona acull l’exposició “Menjar en família: què ens uneix?”

Tarragona acull l’exposició “Menjar en família: què ens uneix?”

Tarragona acull l’exposició “Menjar en família: què ens uneix?”

Es podrà veure fins al 2 de desembre al centre comercial Parc Central
12/11/2015

 

En el marc de lAny Europeu del Desenvolupament, podem veure aquest mes de novembre l’exposició Menjar en família: què ens uneix? (Family meal) al centre comercial Parc Central de Tarragona. Es tracta d’una mostra de fotografies sobre els programes d'ajuda alimentària que tenen el suport de la Unió Europea en diversos països del món: Txad, Equador, Jordània, Myanmar i Níger. Les fotografies són obra del fotògraf britànic Chris Terry que es va traslladar a aquests cinc països per recollir escenes d’una situació tan tradicional com el menjar en família.

Aquesta exposició pretén donar a conèixer la situació de milions de persones arreu del món que subsisteixen gràcies a la tasca d’organismes internacionals d’ajuda humanitària i d’organitzacions sense ànim de lucre, sigui perquè són refugiades sigui perquè viuen en països d’extrema pobresa. Les imatges recullen escenes de persones que reben l’assistència del Programa Mundial d’Aliments de les Nacions Unides (PMA), gràcies al finançament del Departament d’Ajuda Humanitària i Protecció Civil de la Comissió Europea (ECHO).

L’exposició forma part d'un projecte d'abast europeu, està organitzada per la Comissió Europea en col·laboració amb el Programa Mundial d’Aliments de Nacions Unides, i compta amb el suport del centre comercial Parc Central, Tarragona Ràdio i Europe Direct Tarragona. A través de la pàgina web www.familymeal.eu es pot obtenir més informació sobre el significat universal de “menjar en família”, així com més fotografies i receptes de cuina típiques dels països representats a les imatges. S’ha pogut veure en llocs tan emblemàtics com la seu del Parlament Europeu, el recinte modernista Sant Pau de Barcelona o els aeroports de Brussel·les i Madrid, entre altres indrets.

Així mateix, el pròxim dijous, 12 de novembre, el Matí de Tarragona Ràdio es traslladarà al centre comercial Parc Central per fer el programa en directe, de 12.30 a 13.30 h. Hi participarà, entre altres convidats, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas.

Segells de reconeixement d’administració oberta