Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona apropa l'estratègia verda europea als Mercats de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona apropa l'estratègia verda europea als Mercats de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona apropa l'estratègia verda europea als Mercats de Tarragona

L'Ateneu Europeu oferirà informació sobre l'estratègia 'Del Camp a Taula', que vol transformar el model alimentari
23/03/2021

L’Ajuntament de Tarragona a través del Centre Europe Direct Tarragona (EDTGN) apropa aquesta setmana el Pacte Verd Europeu (també conegut com a Green Deal) als ciutadans de Tarragona, amb una campanya informativa als mercats municipals. Així, a partir de dimecres, i fins divendres, Ateneu l’Europeu visitarà el Mercat del Fòrum, el Mercat Central i el de Sant Pere i Sant Pau per explicar de primera mà quin és el full de ruta de la Unió Europea per una economia sostenible. A més, dijous al matí, a les 9:30h, a Tarragona Ràdio l’espai Una mirada a Europa, es farà en directe des de les instal·lacions de la plaça Corsini i es parlarà de productes de proximitat i d’empreses que han tirat endavant el seus projectes amb fons europeus.

L’objectiu és que la ciutadania tarragonina conegui i faci seva l’estratègia verda europea, amb la qual es vol arribar a una economia neutra amb zero emissions l’any 2050, incentivant l’economia circular, protegint la vida humana, els animals i del medi ambient, i assegurant que la transició sigui justa i inclusiva per a tothom. I és que no hi ha planeta B!

Del Camp a la Taula   

Als mercats, Ateneu l’Europeu facilitarà un díptic informatiu amb un dels pilars fonamentals per avançar cap a aquesta Europa més verda i sostenible: l’estratègia Del Camp a Taula, amb la qual es vol transformar el sistema alimentari per un model just, ecològic i saludable. I és que actualment, un terç de les emissions globals de gas d’efecte hivernacle són produïdes per un sistema alimentari que, a més, no permet retorns econòmics justos ni mitjans de vida per a tots els actors de la cadena alimentària, especialment per als pagesos.

L’objectiu que s’ha marcat la Unió Europea és capgirar aquest model i redissenyar el sistema alimentari actual, reduint la petjada climàtica i ambiental, garantint la seguretat alimentària, la nutrició i la salut pública, protegint el medi ambient, oferint noves oportunitats, amb recerca i innovació, promovent un marc legislatiu específic i liderant la transició mundial. Tot plegat per facilitar als ciutadans l’elecció d’una dieta vegetal, etiquetant els aliments per capacitar els ciutadans en la seva elecció i intensificant la lluita contra el malbaratament alimentari.

Amb el full de ruta marcat pel Parlament Europeu, la Comissió Europea ja té clares les primeres mesures per avançar en aquest model, reduint l’ús de plaguicides i fertilitzants, que malmeten la biodiversitat en el clima, i reduint l’ús d’antibiòtics per animals de granja i d’aqüicultura que es calcula que ocasiona unes 33.000 morts cada any. Com a objectiu prioritari per al 2030, Europa aposta per estendre l’agricultura ecològica com a pràctica respectuosa amb el Medi Ambient.

Consulteu tots els detalls de la iniciativa al díptic informatiu Del camp a taula (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta