Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2011 Xavier Tarrés: "El nou POUM és el millor per a la nostra ciutat"

Xavier Tarrés: "El nou POUM és el millor per a la nostra ciutat"

Xavier Tarrés: "El nou POUM és el millor per a la nostra ciutat"

EL POUM es tractarà en el Plenari del proper dilluns
29/01/2011

El Plenari del proper dilluns tractarà de l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbana de Tarragona (POUM)  del qual cal subratllar tres aspectes:

  • Resol les necessitats urbanístiques de la Tarragona del futur.
  • És fruit de la participació ciutadana.
  • Incorpora les darreres modificacions legislatives.

El tinent d’alcalde de Territori, Xavier Tarrés, ha afirmat que “aquest és el millor POUM per a la nostra ciutat, perquè recull els objectius del govern municipal: un desenvolupament urbanístic sostenible, que afavoreix la cohesió social lligant els barris entre ells i amb el centre, desenvolupar una política d’habitatge social, crear noves àrees d’equipaments i zones verdes i facilitar la mobilitat sostenible”.  

A grans trets podem destacar que les tres noves àrees de creiexements seran: l’Horta Gran, la Vall del Llorito i la Budallera, a més de l’ARE del Pou Boronat; també és significativa  la creació del Parc Tecnològic universitari per a la implantació de centres de recerca en l’àmbit del sector de la química; l’anella verda i el tractament de la façana marítima suprimint la barrera del traçat ferroviari entre la ciutat i el mar.

“El nou  POUM és fruit de la participació i del diàleg amb els ciutadans, doncs el treball final és el que gaudeix del més alt percentatge de consens veïnal”. El tinent d’alcalde, Xavier Tarrés, ha recordat que el  govern municipal sortit de les eleccions del maig del 2007 es va trobar amb un Pla General aprovat inicialment que no compartia, incomplet i que havia aixecat una forta alarma social. Per no endarrerir  més el seu procés –la darrera revisió del POUM va ser l’any 1995-  es va optar per mantenir el tràmit, donar-li un nou contingut, completar els aspectes ambientals del document i obrir un procés de diàleg que aportés tranquil·litat a les persones afectades. En la primera aprovació inicial del maig del 2007 es  van presentar 4.387 al·legacions durant el període d’informació pública.  Es va iniciar un procés de participació  amb jornades informatives als diferents barris i  es van mantenir  més de 500 reunions amb les associacions de veïns, amb la Coordinadora d’Afectats del POUM i amb diferents col·lectius que se sentien perjudicats pel Pla. L’objectiu va ser explicar propostes, recollir opinions, obrir debat i arribar a un consens.

El 21 de novembre del 2008, l’Ajuntament va aprovar inicialment per segona vegada el nou  POUM  i es va obrir un altre període d’exposició pública durant el qual  s’hi van presentar 302 al·legacions, moltes d’elles recollides en el nou Pla.

D’altra banda, el tinent d’alcalde ha manifestat que la tercera característica del nou POUM és  que incorpora les darreres modificacions legislatives, les prescripcions en matèria de Protecció Civil, el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona i  el Pla Director, actualment a tràmit.

Després de l’aprovació del POUM en el  Plenari de dilluns, només quedarà l’aprovació de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat i la signatura del conseller de Política Territorial de la Generalitat.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta