Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2014 Disciplina Urbanística inicia un procediment per detectar pisos desocupats

Disciplina Urbanística inicia un procediment per detectar pisos desocupats

Disciplina Urbanística inicia un procediment per detectar pisos desocupats

S’ha fet una petició formal als bancs i caixes de la ciutat per tal que en facilitin les dades.
23/07/2014


El Departament de Disciplina Urbanística de l’Ajuntament, conjuntament amb el Servei Municipal de l’Habitatge, han iniciat un expedient per a engegar un estudi sobre el nombre d’habitatges desocupats de la ciutat, la seva ubicació i condicions d’habitabilitat, que ajudarà a valorar les existències i a poder traslladar propostes concretes.

Els objectius que es pretenen amb aquesta mesura són:

  • Identificar el nombre d’habitatges buits i les seves condicions.
  • Fomentar l’accés d’aquests habitatges a persones/famílies amb necessitats socials.


Aquest procediment es farà mitjançant programes directament establerts per les entitats financeres o mitjançant la signatura d’acords i/o convenis que permetin incorporar aquests habitatges al registre d’habitatges de SMHAUSA per la seva gestió com a habitatges socials.

Aquest estudi s’ha iniciat, en una primera fase, amb una petició formal a les entitats financeres i les seves immobiliàries, amb delegació a la ciutat, per tal que es faciliti aquesta informació a l’Ajuntament. En la carta corresponent, enviada a principis del mes de juliol, s’adverteix alhora que l’incompliment d’aquesta petició pot ser sancionable, ja que la iniciativa s’acull a la llei 18/2007 de 28 de desembre del Dret a l’Habitatge.

Segells de reconeixement d’administració oberta