Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2014 La plaça Verdaguer inaugura demà un parc infantil amb dues zones de jocs

La plaça Verdaguer inaugura demà un parc infantil amb dues zones de jocs

La plaça Verdaguer inaugura demà un parc infantil amb dues zones de jocs

El nou espai tindrà un castell-tobogan, un petit vaixell, un balancí i un banc de 21 metres.
La plaça Verdaguer inaugura demà un parc infantil amb dues zones de jocs Imatge de projecció del nou parc infantil de la plaça Verdaguer
06/03/2014

 

L'alcalde de Tarragona inaugurarà demà a les 17.30 h la nova àrea de jocs infantils de la plaça Jacint Verdaguer. “Era una demanda ciutadana perquè la plaça Verdaguer és un espai molt cèntric, ja que es troba en una de les principals zones comercials de la ciutat i amb un gran percentatge de població infantil”, explica la regidora d’Espais Públics, Ivana Martínez. El pressupost de l’obra és de 35.870 euros.

Aquesta nova àrea de jocs infantils compta amb dues zones separades visualment per un paviment continu de cautxú de 2 colors: sorra i blau, simulant una illa envoltada de mar per un costat. La zona de color de sorra estarà composada per un tobogan en forma de castell i -la zona de mar amb 2 molles amb motius marins (una balena i un cavallet de mar)-, un petit vaixell i un balancí. Les dues molles tenen uns seients ergonòmics i manetes de polietilè. El balancí és de fusta laminada de pi silvestre amb una peça de contraxapat de color blau.

Amb aquesta obra s’ha millorat la plaça reduint les dues jardineres d’obra de grans dimensions, s'han creat dos bancs de formigó amb lames de fusta i s'ha engrandit la zona central per crear una nova zona de jocs infantils per als més petits.

El castell-tobogan, d’unes dimensions de 2,2 x 1,3 metres i 1,2 metres d’alçada, està format per una torre de 60 centímetres d’alçada amb tobogan (per a nens d’1 a 4 anys) i una escala d’accés.

També s’ha fet la demolició de part de la jardinera per crear un banc de 21 metres lineals de mur de bloc de ferro i formigó amb un acabat amb lames de fusta tropical, seguint el mateix disseny de la plaça, i s'ha creat un paviment de seguretat de quatre centímetres de gruix (fins ara hi havia un terra de granit) per poder esmorteir les possibles caigudes, segons marquen les directrius de la Norma EN 1177. Cada element de joc compta amb cartells que informen de les edats d’ús.

Un espectacle d'animació infantil amb màgia i un berenar de coca amb xocolata acompanyaran la vetllada.

Segells de reconeixement d’administració oberta