Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2014 L'esfondrament de part d'un edifici del carrer Calderers no ha causat ferits

L'esfondrament de part d'un edifici del carrer Calderers no ha causat ferits

L'esfondrament de part d'un edifici del carrer Calderers no ha causat ferits

35 veïns han estat desallotjats i el carrer restarà tancat per període mínim d’una setmana. S’ha requerit al propietari d’urgència perquè enderroqui com més aviat millor l’edifici i s'han anunciat noves mesures per fer que els propietaris reparin els edificis en mal estat.
L'esfondrament de part d'un edifici del carrer Calderers no ha causat ferits Foto: Tarragona Ràdio.
05/09/2014

 

Aquest matí, sobre les onze hores, s’ha produït un esfondrament interior en un edifici de planta baixa i cinc pisos situat a la Part Alta al caure una paret mitjanera de l’immoble situat al carrer dels Calderers, número 11. Sortosament cap persona ha resultat ferida en aquest incident, tot i això, un vehicle ha quedat afectat com a conseqüència de la caiguda de la paret.

D’altra banda, i com a mesura preventiva, uns 35 veïns han estat desallotjats, és a dir unes deu famílies de sis immobles. En aquest sentit, han estat desallotjats del carrer dels Calderers, els números 6, 8, 10 i 13, i del carrer Pere Estuves, els números 4 i 6. Per la qual cosa, s’ha dut a terme les gestions per acollir a aquestes persones.

El carrer restarà tancat per període mínim d’una setmana. S’ha requerit al propietari d’urgència perque enderroqui com més aviat millor l’edifici, a partir de dilluns. Fins que no s’hagi enderrocat dues tereceres parts hi haurà perill potencial.

Aprofitant aquesta avinentesa l’Ajuntament de Tarragona informa dels següents punts:

 • Des del Servei Municipal de l’Habitatge es va fer un ban municipal on s’advertia de la necessitat que els propietaris dels edificis fessin un manteniment adequat.
 • Des de l’Ajuntament s’ha advertit reiteradament als propietaris de l’obligació de tenir en bon estat els edificis.
 • Vist que els advertiments reiterats que s’han fet des de l’ajuntament no han estat atesos pels propietaris, convocarem a tots i cada un d’ells per:
  • exigir-los la reparació dels elements de risc.
  • farem intermediació per obtenir recursos amb l’objectiu que prenguin mesures per tenir al dia les seves cases.
  • Al proper plenari presentarem un seguit de bonificacions (ICIO, taxa de llicència d’obres...) per als edificis que estan en aquest cens i aquells propietaris que puguin acreditar que les seves cases tenen defectes estructurals greus.
  • Habilitarem subvencions en la línia d’altres ja creades a la Part Alta o La Floresta o Sant Salvador per la supressió de barreres arquitectòniques i millores dels elements comuns dels edificis ja construïts.
  • Proposarem a la Generalitat la creació d’una comissió mixta per tal de compartir informació d’aquelles coses que no té l’Ajuntament competència.
  • En el termini més ràpid possible enviarem un requeriment municipal i emprendrem accions administratives i posarem multes coercitives per desobediència per posar en risc a la població.
  • El temps de la voluntarietat ja s’ha acabat.
Segells de reconeixement d’administració oberta