Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2015 Comencen les obres de les noves guinguetes de les platges

Comencen les obres de les noves guinguetes de les platges

Comencen les obres de les noves guinguetes de les platges

Els criteris d’accessibilitat, qualitat i seguretat, una millora pels usuaris
Comencen les obres de les noves guinguetes de les platges Foto: Mauri Fernandez
14/01/2015

 

La necessitat de dignificar l’oferta en el servei a les platges ha portat a l’Ajuntament a desenvolupar un disseny de guinguetes a les platges de l’Arrabassada i Savinosa, que s’integrin en l’entorn i donin la resposta adequada als nombrosos usuaris de les platges.

El mes d’abril 2014 l’Ajuntament ja va resoldre el concurs públic de concessió de 3 guinguetes a la platja de l’Arrabassada i 1 guingueta a la Savinosa. Aquestes han de tenir una durada mínima de 12 anys, ampliable a 3 de moratòria.

L’Ajuntament, a més, ha adjudicat per concurs públic la construcció d’aquests elements amb la validació dels materials emprats que han de ser de molta qualitat, per resistir les condicions atmosfèriques específiques i la salabror per la proximitat del mar.

“Aquestes guinguetes obeeixen als principis de sostenibilitat, durabilitat i disseny”, diu Victòria Pelegrín, consellera de Llicències, “el dia que es retirin no deixaran ni rastre.”

La concessió de les guinguetes és per allotjar un futur ús de concessió de bar-restaurant.

Les 4 guinguetes en les platges de l’Arrabassada i de la Savinosa resolen en una sola planta el programa de necessitats:

• Zona d’atenció al públic, cuina i petit magatzem
• Àrea de serveis públics de pública concurrència i cabines adaptades per discapacitats
• Terrassa

Característiques més importants

Les guinguetes seran accessibles des de la cota del passeig. Totes compten amb dues cabines de serveis de pública concurrència i una cabina adaptada per a discapacitats. Els equipaments es fan amb criteris mediambientals pel que fa a l'elecció de materials d'acabat i il·luminació.

Incorporen un disseny endreçat de la publicitat identificativa del local i també ofereix una identificació corporativa i turística de l'Ajuntament de Tarragona. Totes elles comptaran amb una terrassa de 110m2 protegida per una pèrgola, que incorpora protecció solar. Les guinguetes seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

Es preveu que la construcció duri entre 6 i 8 setmanes. Els concessionaris podran obrir el servei de forma immediata, abans de l’inici de la temporada de platges. Cal recordar que una de les millores de l’actual concessió és que el servei podrà obrir durant tot l’any.

Aquestes guinguetes s’afegeixen les a les altres existents a la platja Llarga (3), la Mora (1) i Tamarit (1). D’aquesta manera la ciutat de Tarragona millora els nous equipaments a la platja, que seran de més nivell, qualitat i disseny que els actuals.

Segells de reconeixement d’administració oberta