Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2015 L’Ajuntament i el Ministeri de Foment acorden impulsar les millores a l'estació de trens de la ciutat

L’Ajuntament i el Ministeri de Foment acorden impulsar les millores a l'estació de trens de la ciutat

L’Ajuntament i el Ministeri de Foment acorden impulsar les millores a l'estació de trens de la ciutat

Ballesteros: “La reunió d’aquest matí és la conseqüència de la pressió unànime política, social i cívica de Tarragona”
L’Ajuntament i el Ministeri de Foment acorden impulsar les millores a l'estació de trens de la ciutat Foto: Un moment de la trobada
18/02/2015

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el tinent d’alcalde de Territori, Carles Castillo, s’han reunit aquest matí amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño per tractar les millores ferroviàries de la ciutat. “La reunió d’aquest matí és la conseqüència de la pressió unànime política, social, cívica de Tarragona” ha explicat l’Alcalde i “ha servit per confirmar i consolidar les reivindicacions acordades de manera unànime en el plenari i recolzades per la ciutadania a través del Manifest”. I ha afegit: “Hem trencat una inèrcia d’aturada i no resposta amb el Ministeri de Foment i s’ha activat el compromís que exigíem, sobretot, pel que fa a l’accessibilitat de l'estació.”

En aquest sentit, s’ha acordat impulsar una primera fase de supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat a les andanes 1 i 2 de l’estació i que es concretarà en una pròxima reunió tècnica entre el Ministeri, l’Ajuntament i el Port. La previsió és que finals de 2015 es licitin aquestes obres per un pressupost de 6,2 milions d’euros.

Pel que fa al tercer rail, s’ha acordat posar data a la signatura del protocol entre la Ministra de Foment i l’Alcalde. Aquest document recull, principalment, que al projecte aparegui de manera explícita la provisionalitat del tercer rail, a més de la reforma de l’estació, la construcció de passeres que connectin la ciutat amb el mar, l’habilitació d’espais per a l’aparcament de les mercaderies fora de l’estació i el traçat urbà, i la construcció de barreres de reducció de l’impacte acústic. El Ministeri també ha anunciat que durant el primer semestre d’aquest any el projecte d’intercanviador de l’Arboç passarà a exposició pública.

L’Alcalde ha conclòs: “el resultat de la reunió és positiu, però no ens donem per satisfets i no abaixarem la guàrdia fins que no veiem per escrit els compromisos adquirits per part del Ministeri”. El tinent d’alcalde de Territori ha afegit: “seguim amb la recollida de signatures i la demanda de les millores, avui ha estat un avançament ressenyable però hem de seguir treballant”.

Segells de reconeixement d’administració oberta