Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2015 L'Ajuntament de Tarragona i la URV signen dos convenis urbanístics

L'Ajuntament de Tarragona i la URV signen dos convenis urbanístics

L'Ajuntament de Tarragona i la URV signen dos convenis urbanístics

Els acords permetran ampliar el campus Sescelades i construir una nova residència d'estudiants.
L'Ajuntament de Tarragona i la URV signen dos convenis urbanístics Foto: Mauri Fernández
21/03/2013

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Xavier Grau, han signat aquest matí dos convenis urbanístics que permetran disposar de més sòl destinat a equipament educatiu universitari de la URV. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Tarragona dóna resposta a les necessitats educatives de la Universitat.

El primer conveni concreta la cessió d’uns terrenys ubicats al polígon d’actuació PAU-65 i que el nou Pla d’Ordenació Municipal permet desenvolupar. En concret, es tracta de 27.210 metres quadrats, que permetran expandir el Campus de Sescelades i donar cabuda en el futur a nous instituts de recerca.

El segon cedeix sòl d’equipament públic al Pla Parcial 1, situat a l’autovia A-7 i al carretera Nacional 240. “És un pla parcial prioritari (juntament amb el pla parcial on s’ubicarà Ikea) perquè permetrà dignificar una de les principals entrades de la ciutat”, ha remarcat l’alcalde Ballesteros. Concretament aquests terrenys es destinaran en un futur a construir una nova residència d’estudiants.

L'alcalde ha destacat: “Amb la signatura d’aquests convenis posem una pedra més de la Universitat, que és un pilar econòmic de Tarragona. No s’entén aquesta ciutat sense la seva universitat”, i ha afegit: “Anem avançant en el dibuix del mapa de serveis de la ciutat i aquesta cessió de terrenys ens permetrà tenir una ròtula de comunicació entre els dos campus, el Catalunya i Sant Pere Sescelades”. L’Ajuntament de Tarragona també està treballant per millorar la connexió dels dos campus universitaris.

Per la seva banda, el rector de la URV Xavier Grau ha expressat la seva satisfacció per la signatura dels acords. “Avui és un dia que fa goig perquè demostra que treballem pel futur”. Grau ha destacat la importància de construir una nova residència d’estudiants per donar resposta a la demanda existent, al mateix temps que ha remarcat la importància de la millora de la comunicació entre els dos campus universitaris.

Segells de reconeixement d’administració oberta