Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2017 Avancen les obres de desmantellament de l'antiga traça de l'autovia A-7

Avancen les obres de desmantellament de l'antiga traça de l'autovia A-7

Avancen les obres de desmantellament de l'antiga traça de l'autovia A-7

Es recuperarà la topografia original i es crearà una zona d’aparcament per al Nàstic, per a Llevant i per a la ciutat en general
Avancen les obres de desmantellament de l'antiga traça de l'autovia A-7 Foto: Mauri
02/11/2017


Les obres de desmantellament de l’antiga traça de l’autovia A-7 a la Vall de l’Arrabassada, que es van iniciar el passat 25 d’octubre, faran possible que aquest vial estigui a una única alçada i es millori considerablement la mobilitat al Nou Estadi, un factor important perquè serà l’escenari de les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Mediterranis del 2018.

L’alcalde Ballesteros, que ha visitat les obres aquest migdia, ha assegurat que “estem a punt de superar la segona gran muralla de la ciutat. Primer va ser quan vam sortir fora del nucli antic i ara només quedava un mur-pantalla que era aquest”. I ha afegit: “És un objectiu important no només per als Jocs Mediterranis i el Nàstic, que ho és, sinó també per als veïns de Llevant.” L’alcalde ha recordat que el cost del desmantellament va a càrrec de l’Ajuntament i que estarà definitivament llest abans de Nadal.

Ballesteros també ha avançat que aquesta zona que quedarà alliberada de les estructures actuals generarà “una zona d’aparcament per al Nàstic, per a Llevant i la ciutat en general. A la llarga serà un aparcament dissuassori que connectarem amb la ciutat a través del bus urbà”.

A més, les obres permetran desenvolupar els dos plans de millora urbana de la zona que contempla el POUM, el del Nàstic i el del Turó de la Budellera sud. Les obres estan adjudicades a Trasnmaber SL per 270.384 euros.

El projecte d’urbanització consisteix a enderrocar les estructures de formigó armat i els moviments de terra necessaris per recuperar la topografia original que hi havia abans de la construcció de l’antiga A-7. Les estructures de formigó desmantellades s’utilitzaran per a l'acabat del terraplè; d'aquesta manera, es valoritza el material de la demolició i no s'haurà de portar a un abocador en benefici del medi ambient.

El tram té una longitud de 789 metres; s'enderrocaran els dos ponts de formigó de la carretera en desús i la passarel·la de vianants. El desmantellament es farà en dues fases:

  • Fins al 24 de novembre afectarà el tram que va del viaducte del camí de la Budellera -carrer d’accés ITV-  fins a l’actual A-7. Es retiraran els elements d'il·luminació, les baranes, l'aglomerat i es farà l’excavació i terraplenat d’aquesta zona; s'enderrocarà el viaducte de davant del carrer Narcís Oller i de la passarel·la de vianants.
  • Del 27 de novembre al 22 de desembre es treballarà en el tram que va del viaducte del camí de la Budellera fins a la rotonda. se'n realitzarà l'excavació, el terraplenat i s’enderrocarà el viaducte del camí de la Budellera.

 

Dades d’interès

Superfície total: 43.000 m2
Longitud: 790 metres
Moviment de terres: 57.000 metres cúbics. Un moviment de terres que servirà per reomplir la superfície actual.

Segells de reconeixement d'administració oberta