Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2018 El carrer de Sant Domènec ja és zona de vianants

El carrer de Sant Domènec ja és zona de vianants

El carrer de Sant Domènec ja és zona de vianants

Les obres de millora integral del carrer han finalitzat
El carrer de Sant Domènec ja és zona de vianants El renovat carrer de Sant Domènec. Foto: Mauri.
21/03/2018

Amb el soterrament de les línies elèctriques es donen per finalitzades les obres de renovació integral dels carrers Salines i Sant Domènec. Aquest darrer s'ha convertit en zona de vianants, encara que es permeti la circulació esporàdica de vehicles.

Els treballs de millora han consistit en la renovació del ferm, el clavegueram, l'aigua potable, el reg i els serveis d'incendis. També s'han soterrat les línies elèctriques aèries, les de telefonia i s'ha millorat la xarxa de gas.

Les pilones pel trànsit de vehicles que hi havia a l'entrada de la plaça de la Font, des del carrer Sant Domènec, s'han traslladat al carrer Salines. En horari de càrrega i descarrega, com a la resta de la Part Alta, es baixarà la pilona de pas per permetre l'activitat quotidiana de veïns, comerciants i passavolants.

Les obres de millora han tingut un cost de 309.400 euros i han anat a càrrec d'EMATSA i del Pla Integral de la Part Alta mitjançant l'empresa municipal SMHAUSA. L'execució dels treballs els ha efectuat Bosir SA.

D'altra banda, cal assenyalar que el passat mes de novembre les obres del carrer Salines van posar al descobert un tram de la pista del Circ romà. En 20 metres de llargada i mig metre d'amplada s'hi va localitzar una superfície rocosa allisada perquè les quadrigues poguessin córrer directament sobre la roca, sense la capa preparada d'arena que s'ha localitzat en altres trams del mateix Circ. El tram descobert estaria pròxim a la zona de sortida de les curses i a l'inici del gir del circuit.

Es va excavar la rasa, per tal de documentar la troballa i elaborar un informe i geolocalitzar les restes que serviran per complementar l'estudi del monument. Posteriorment es van tapar i van continuar les obres als carrers Salines i Sant Domènec per esdevenir zona de vianants.

Segells de reconeixement d’administració oberta