Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Urbanisme-notícies Notícies 2020 El govern de Tarragona obre la porta a frenar la urbanització de Mas Sorder per protegir l'Anella Verda si obté suports suficients

El govern de Tarragona obre la porta a frenar la urbanització de Mas Sorder per protegir l'Anella Verda si obté suports suficients

El govern de Tarragona obre la porta a frenar la urbanització de Mas Sorder per protegir l'Anella Verda si obté suports suficients

S’obre un període d’estudi amb la resta de partits per intentar modificar el planejament urbanístic de la zona
18/02/2020

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha anunciat que s’ha retirat de l’ordre del dia del Plenari municipal del proper divendres l’aprovació definitiva del Text refós del Pla parcial urbanístic 43 Mas d’en Sorder. El conseller ha afirmat que “aquest pla va ser aprovat per l'anterior govern però no respecta l'objectiu polític de l’urbanisme sostenible que defensem des del govern de Tarragona i, per tant, entenem que mereix ser repensat”. 

El regidor ha explicat que el pla el va aprovar el govern anterior, que també el va avançar de sexenni, i va ser dels espais que en la negociació del POUM no es va poder salvar, tot i que està al mig de l’Anella Verda. Tot i això, ha assenyalat que els promotors han fet bé la seva feina, i malgrat que els seus interessos són perfectament lícits, "el govern ha de mirar per tota la ciutat". Respecte el Pla, ha dit que pot tenir alguns aspectes positius com la gestió forestal, l’arranjament de camins o l'establiment de places hoteleres. No obstant això, el conseller ha valorat negativament el fet de “fer un altre tros de ciutat allunyat del centre, amb 237 habitatges baixos fent la funció de segones residències vinculades al golf. Aquest no és el model que volem per Tarragona, perquè defensem la ciutat cohesionada i sostenible”.

En relació a la Comissió de Territori celebrada la passada setmana, Puig ha afirmat que "vam poder constatar que podíem aglutinar el suports polítics suficients per salvar i protegir aquest entorn de l'Anella Verda", en referència als grups municipals de la CUP i JxT.

Xavi Puig ha afirmat que molts ciutadans i ciutadanes i moltes entitats els han mostrat la seva preocupació pel pla i per això han decidit aprofitar aquesta oportunitat per sumar una majoria política. “Escoltar tothom, entendre'ns amb les altres forces polítiques, preservar l'Anella Verda i no arronsar-se davant de ningú és el que ens converteix en el govern del canvi que necessitava la ciutat", ha assegurat.

Per aquests motius no s’ha inclòs el punt a l’ordre del dia del Consell Plenari i s'ha proposat la via de la modificació del POUM en aquell àmbit com a possible solució. “S’ha obert una línia de diàleg amb tots els partits per repensar el creixement d'aquell sector i el model de ciutat que volem però necessitarem que el govern rebi els suports oportuns". Durant aquest període “veurem si tenim suports suficients per aprovar una modificació de l’àmbit del PP43 que volem enfocar-lo amb l’anul·lació de la construcció dels 230 habitatges”.

Finalment el regidor de Territori també ha mostrat la preocupació del govern per la preservació i millora del corredor biològic i humà de l’Anella Verda, en un context on "tots hem de lluitar contra l'emergència climàtica des de tots els fronts, també des d'un urbanisme sostenible".

Segells de reconeixement d’administració oberta