Tarragona, 27-04-2018
Esteu aquí: Inici Notícies El Pla Integral de Campclar organitza unes jornades d'intercanvi d'experiències entre veïns

El Pla Integral de Campclar organitza unes jornades d'intercanvi d'experiències entre veïns

Serà el 26 de novembre al matí al Casal Cívic del barri
23/11/2011

El programa Veïns Actius, impulsat des del Pla Integral de Campclar, dóna un pas més i acull aquest dissabte 26 de novembre una jornada d’intercanvi d’experiències entre els veïns del barri amb la finalitat que aquests puguin compartir les seves vivències a nivell comunitari, tant les problemàtiques de les seves escales com els bons resultats aconseguits en aquestes.

En definitiva, des del Pla Integral de Campclar es pretén que la jornada sigui una via d'aprenentatge pels veïns i que surtin d'aquesta trobada tant amb satisfacció d'haver après alguna cosa com la d'haver-ne aportat alguna altra, que tots els participants puguin aprendre, aportar, treure alguna conclusió o simplement que puguin trobar un espai per compartir i poder parlar amb altres veïns.

La jornada tindrà lloc al Casal Cívic de Campclar a les 10 h i estan convidats a participar-hi tots els veïns interessats en aportar la seva experiència o proposta.

El programa Veïns Actius

El programa Veïns Actius neix ara fa 3 anys a partir d’una demanda explícita de les associacions de veïns del barri, per millorar la qualitat de vida de Campclar i recull dos serveis:

  • Servei de mediació i assessorament a les juntes d’escala: la finalitat d’aquest servei és desenvolupar un procés socioeducatiu i organitzatiu amb els veïns i veïnes amb la finalitat de dotar-los de la corresponsabilitat en l’ús, manteniment i la gestió comunitària dels espais col·lectius i, en definitiva, en la millora de la participació i la convivència.
  • Servei de mediació: té com a objectiu resoldre conflictes veïnals entre dues o més parts enfrontades, mitjançant la comunicació i la presa d’acords.

De les 48 escales de veïns intervingudes durant aquests tres anys, (amb un total de 776 pisos), 23 s’han organitzat fruit de la intervenció de Veïns Actius, 21 consideren haver millorat a nivell organitzatiu i quatre escales han verbalitzat no necessitar de la intervenció del programa.

Pel que fa a les mediacions, en aquests tres anys s’han fet aproximadament unes 50 mediacions. En un 80% d’aquestes s’ha arribat a acords beneficiaris per ambdues parts.

En definitiva, Veïns Actius s’ha convertit un punt de referència veïnal al barri de Campclar en assumptes comunitaris i de resolució de conflictes, així com un punt d’assessorament gràcies al bon vincle amb els veïns.

La Jornada d’experiències entre els veïns del barri d’aquest dissabte 26 de novembre posarà punt i final al Projecte Veïns Actius, dut a terme dins el Pla Integral de Campclar.

Per a més informació:

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat