Tarragona, 21-02-2018
Esteu aquí: Inici Notícies Pròrroga del Pla Integral de la Part Alta

Pròrroga del Pla Integral de la Part Alta

Les actuacions no urbanístiques segueixen en el decurs de l’any 2012 i finalitzen el 31 de desembre de 2012, llevat del Centre de Mediació que acaba el 30 de juny.
17/04/2012

 

Atès que la Generalitat no pagarà el deute derivat de l’execució dels plans integrals de l’any 2012, i que arrossega el Pla Integral de la Part Alta (PIPA) des de l’any 2010 (7.124.420,81€), Tarragona es replanteja la seva execució, com ja fan d’altres ajuntaments d’arreu de Catalunya, que segueixen els Plans Integrals adaptant-nos a les directrius marcades per la Generalitat: estirar en el temps les execucions previstes i acollir-se a la pròrroga extraordinària de 4 anys, que se sumen als 4 normals + 2 anys ordinaris de pròrroga. Per tant, allargar el PIPA fins al 2017.

Aquest mecanisme permet a l’Ajuntament no haver de renunciar a l’execució del PIPA, doncs no cal executar les obres abans del 2013. “Com està previst allargar-les fins al 2017, aquest any fem una previsió de mínims: acabar les obres que ja tenim en marxa i començar-ne alguna per donar continuïtat al PIPA. Però no iniciem grans projectes que suposin una gran inversió, ja què ja ens han comunicat de la Generalitat que no ens ho pagaran” ha dit Joan Sanahujes, regidor responsable del PIPA. Aquesta dilació en el temps ajuda a racionalitzar l’execució i minimitzar les molèsties als ciutadans derivades de les obres dels carrers que encara estan pendents d’executar.

 

Actuacions urbanístiques de la programació urbanística del PIPA l’any 2012:

 

  • Acabar la instal·lació de les connexions necessàries a les places de la Part Alta per poder donar cobertura WIFI.
  • Posar zona de jocs infantils al carrer Vilaroma, un cop acabat l’arranjament del carrer
  • Carrer Trinquet Vell (últim trimestre, un cop acabat carrer Enrajolat).

 

Durant el període 2013-2017 l’Ajuntament té la voluntat d’acabar la resta d’actuacions previstes al PIPA, això està supeditat a que la Generalitat es faci càrrec dels deutes pendents al llarg d’aquest any i el vinent.

Les actuacions no urbanístiques segueixen en el decurs de l’any 2012 i finalitzen el 31 de desembre de 2012, llevat del Centre de Mediació que acaba el 30 de juny.

 

Les línies de treball són:

 

  • Dinamització del col·lectiu d’artistes, artesans, restauradors i comerç. Se seguirà donant suport a aquests col·lectius, però amb menor intensitat que anys anteriors. Així mateix totes els activitats que puguin ser susceptibles d’entrar en la programació de cultura 2012 tindran aquest recolzament addicional. No es portaran a terme actuacions o projectes dintre dels programes culturals a banda dels que es derivin de la col·laboració amb artistes i artesans de la Part Alta en el programa de dinamització. Com per exemple els “Tallers Oberts”.
  • Medi ambient: suport a la implantació de la recollida selectiva i matèria orgànica comercial.
  • Telecentre: es continuaran els cursos d’ofimàtica, imatge digital, etc.
  • Espai dona, formació i ocupació: es continuarà donant el servei.
  • Centre de Mediació: com a via de resolució de conflictes a la Part Alta.
  • Treball als Barris: Animador sòcio-cultural i creador de pàgines web, fins al mes de juny hi ha aquest plans d’ocupació per ajudar a dinamitzar les entitats del barri i donar-los suport en la creació de pàgines web a través d’un portal d’entitats.

 

Pel que fa a les subvencions, l’obertura de noves convocatòries està supeditada a les disponibilitats pressupostàries, un cop la Generalitat hagi fet front a les deutes contrets amb l’ajuntament derivades dels Plans Integrals.

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat