Tarragona, 23-09-2018
Esteu aquí: Inici Pla integral de la Part Alta Actuacions Carrer, places i espais lliures

Carrer, places i espais lliures

Carrer, places i espais lliures

La Part Alta, com molts altres nuclis antics d’arreu de Catalunya, té una manca d’espais verds i de lleure així com un espai físic, en molts casos, degradat pel pas del temps. L’objectiu del PIPA és millorar l’habitabilitat al barri mitjançant una sèrie d’actuacions urbanístiques.

Creació de zones per a infants a diferents places de la Part Alta. S’han instal•lat jocs infantils a la plaça Natzaret, Ripoll i al carrer Vilaroma. Per fi els petits de la Part Alta tenen un lloc d’esbarjo!

Plaça Natzaret

Plaça Natzaret, abans i desprès

Zona Jocs Ripoll

Zona de jocs de la plaça Ripoll
Vilaroma abans Jocs infantils vilaroma
Zona de jocs del carrer Vilaroma, abans i desprès

Arranjament de diversos carrers arreu de la Part Alta. S’han arranjat els carrers Comte, Mediona, la Nau i Vilaroma.

Als carrers Comte, Mediona i la Nau, s’ha fet la millora de la pavimentació i eliminació de barreres arquitectòniques i s’està enllestint el soterrament (en el cas de la Nau) i adequació del cablejat aeri i dels serveis d’aigua, clavegueram, electricitat, gas i telefonia.

Al carrer Vilaroma s’ha arranjat el carrer i la placeta, dotant-la de mobiliari urbà i una zona de jocs. Les obres de remodelació inclouen nous fanals per il•luminar la plaça i el carrer. I també la renovació de la canalització d’aigua potable i el soterrament del cablejat aeri. A la placeta hi ha nou arbrat, bancs, una font i una zona de jocs amb una estructura multi jocs i un balancí per als més petits.

Les obres de Trinquet Vell s’iniciaran abans que acabi l’any 2012. Aquestes consisteixen en la renovació dels paviments i de les instal•lacions de llum, aigua, gas, telecomunicacions, clavegueram i enllumenat públic existents. El projecte contempla la supressió de les voreres per donar un tractament continu a tot el carrer i potenciar així el seu caràcter d’espai per a vianants. També s’arranjaran les escales que comuniquen el carrer am la baixada de pescateries velles. Les obres de millora ajudaran a posar en valor les importants restes arqueològiques que es conserven. Així doncs la proposta per poder contemplar les Grades i la sorra del circ situades al sector anomenat de “ l’antiga casa dels Militars” consisteix en la creació d’un fossat en la zona adjacent al circ fins arribar a la cota original de l’antiga arena del circ mitjançant un mur de contenció de formigó vist, d’aquesta manera es permetrà la visió dels prop de 3 metres d’alçada del parament del podi que donava a l’arena.

Al llarg de l’any 2013 començaran altres obres de rellevància com el tram del carrer Salines-Sant Domènec.

COMTE ABANSCOMTE DESPRES

Arranjaments al carrer Comte, abans i desprès

LA NAU ABANSLA NAU DESPRES

Arranjaments al carrer La Nau, abans i desprès

MEDIONA ABANSMEDIONA DESPRES

Arranjaments al carrer Mediona, abans i desprès

Vilaroma abans Vilaroma desprès

Arranjaments al carrer Vilaroma, abans i desprès

Col·locació d’arbrat, parterres, plantes i flors. Per ampliar les zones enjardinades i fer més agradable els recorreguts dels vianants, tot ajudant a que els vehicles no puguin aparcar indiscriminadament. S’han enjardinat la Capçalera del Circ, la baixada del Roser, l’Antiga Audiència i la plaça Pallol.

Capçalera del CircBaixada del Roser

D'esquerra a dreta, la Capçalera del Circ i la Baixada del Roser

Antiga Audiència

Antiga Audiència

Plaça Pallol

Plaça Pallol, abans i desprès

Millora i integració de la plaça Sant Joan. Intervenció arquitectònica de remodelació de l’espai, eliminant l’actual aparcament de vehicles i la seva urbanització mitjançant nou paviment, nou enllumenat públic eficient i soterrament dels serveis existents.

Aquesta actuació està prevista per a l'any 2013.

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat