Tarragona, 24-09-2018
Esteu aquí: Inici Pla integral de la Part Alta Actuacions Cohesió social i atenció a les persones (PROGRAMA FINALITZAT)

Cohesió social i atenció a les persones (PROGRAMA FINALITZAT)

Cohesió social i atenció a les persones (PROGRAMA FINALITZAT)

Programa d’atenció a la gent gran. Una part important de la població de la Part Alta és gent gran. A través de visites domiciliàries es pretén detectar tota la població de gent gran a partir de 65 anys empadronada al municipi que no accedeix als serveis socials. Després de valorar cada situació individual s’estableixen els canals d’acompanyament i /o derivació als recursos necessaris.

Entrevistes amb gent gran

Entrevistes amb gent gran

Amb aquest treball intentarem afavorir la continuïtat de la gent gran al seu entorn i fomentar la implicació social dels veïns de la zona en els problemes de la tercera edat mitjançant la creació d’una xarxa de voluntaris per atendre les necessitats de la gent gran de la Part Alta.

Qüestionari per a gent gran

Qüestionari per a la gent gran

Informació de les activitats per a la gent gran:

CARTELLABRIL2011

Cartell Abril 2011

DIPTICGENTGRAN

Diptic Gent Gran de la Part Alta

El dossier “La Bella Part Alta”. És la culminació del programa de la gent gran que ha portat a terme el PIPA, la finalitat d’aquest programa ha estat detectar tota la població de gent gran a partir de 65 anys que no accedeixen a l’equip bàsic de Serveis Socials i fer derivacions als recursos necessaris i alhora, elaborar una diagnosi de la Part Alta.

Per tal d’aconseguir aquests objectius ha calgut identificar a tota la població major de 65 anys que viu i està empadronada a Part Alta. En total, han resultat 776 persones. S’ha fet el què diem porta a porta, és a dir, a totes aquestes persones se’ls ha entrevistat passant uns qüestionaris elaborats conjuntament entre les tècniques de l’equip de gent gran, personal del CAP Muralles i de d’Institut Municipal de Serveis Socials.

Els resultats obtinguts en aquest diagnòstic han estat molt positius, en la immensa majoria la gent gran de la part alta es troba bé i, en aquells casos que ha convingut s’han fet acompanyaments físics al metge, a serveis socials, a l’ajuntament... i, en d’altres s’ha ajudat per fer la tramitació d’ajudes vàries.

Us podeu descarregar el dossier fent click sobre la imatge següent:

Dossier Gent Gran PIPA

Dossier Gent Gran Part Alta

Centre de mediació de conflictes. Al Centre Municipal de Mediació i Resolució de conflictes es realitzen mediacions en diferents àmbits: comunitàries, escolars, familiars i amb organismes. El mediador/a, totalment aliè al problema i completament imparcial, ajuda les parts en conflicte a comunicar-se i arribar a un acord satisfactori per ambdues, de forma ràpida, fàcil i pacífica. La mediació és negociació assistida.

Sessió informativa al CAP Muralles

Sessió informativa al CAP Muralles

El telèfon d’atenció és el 667 626 597 i el servei presencial es realitza els dilluns i dimecres de 15 a 18 h al Centre Sociocultural de la Part Alta (C. Puig d’en Pallars, s/n).

Cartell informatiu

Cartell informatiu
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat