Esteu aquí: Inici Smart Parc Tabacalera Jardí vertical

Jardí vertical

El gran valor afegit de l’Smart Parc és la façana verda vertical més gran d’Europa. En total, 185 metres d'amplada per 18 metres d'alçada que suposen més de 3000 metres quadrats de superfície verda.

La façana revesteix els equipaments culturals de la Capsa Jove, el Tarragona Impulsa i L'Arxiu i els integra visualment a l'arquitectura urbana com si fossin arbres. Va en la línia de les ciutats “smart” i de la filosofia de la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

Les plantes que hi podem trobar són espècies vegetals autòctones i de baixa demanda hídrica, com són els lliris, els gessamins, les clavellines, els geranis, les serpentines o el muguet.

 

L’Smart Parc Tabacalera permet l'eliminació de residus i la reducció de la pol·lució, una de les problemàtiques més latents en les ciutats actuals a causa de l'augment de diòxid de carboni a l'atmosfera. Les plantes ens permeten una solució natural i eficient, ja que consumeixen diòxid de carboni i ens regalen oxigen. Per tant, podem dir que aquest parc és un nou pulmó per a la nostra ciutat.

A més, també incorpora diversos nius per albergar espècies de ratpenats i d'ocells, com els pardals, entre altres.

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat