Esteu aquí: Inici Smart Parc Tabacalera Sistema de reg

Sistema de reg

L'Smart Parc Tabacalera és un referent en la gestió intel·ligent de l'aigua. L'aigua és un element indispensable per a la vida de les persones, dels animals i de les plantes. Circula constantment i constitueix un cicle hidrològic que permet la vida de tots els éssers vius. No obstant això, només una petita part de l'aigua resulta disponible per als éssers vius terrestres (1%). A més, fem servir l'aigua contínuament en el nostre dia a dia; és part fonamental de la nostra rutina diària. L'hem de saber administrar per no malgastar-la inútilment.

Per totes aquestes raons, el jardí de l'Espai Tabacalera reutilitza les aigües residuals del clavegueram i l'aigua de pluja per regar els més d'11.000 metres quadrats de parc urbà. Seguint aquest concepte tota l’aigua que s’utilitza en aquest nou espai prové de l’aprofitament dels recursos hídrics existents a l’entorn evitant el consum d’aigua potable. Per acomplir amb aquest repte, s’apliquen tecnologies i pràctiques innovadores de depuració i regeneració d’aigües residuals urbanes i de gestió de les aigües provinents de la pluja.

Però tot això, com es fa? Les aigües tractades per l'estació depuradora entren per la part superior de la façana i s'introdueixen a través del susbstrat mitjançant un sistema de degoteig, que permet regar tota la superfície verda de manera homogènia. Per altra banda, l'aigua de pluja es recull des de la catifa verda i es reditsribueix a les cobertes dels dos edificis.

Tot això permet que dels 21 milions de litres d’aigua de boca que la ciutat consumeix en un dia, se'n reaprofitin 26.000, un estalvi directe d’aigua potable.

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat