Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Consistori Laia Estrada Cañón

Laia Estrada Cañón

Laia Estrada Cañón
Consellera i Portaveu del Grup Municipal de la Candidatura d'Unitat Popular

Telèfon: 977 296 100 ext. 6601 / ext. 6802
Adreça electrònica: gm.cup.tgna@tarragona.cat / tarragona@cup.cat

Nascuda el 19 de setembre de 1982 a Tarragona.

Llicenciada en Ciències Ambientals per la UdG (2005), va finalitzar la llicenciatura a la Universitat d'Utrecht (Països Baixos), amb una beca Erasmus. És màster en Estudis Territorials i de la Població per la UAB (2011). És professora de secundària i ha impartit classes en una unitat d'escolarització compartida entre el 2007 i el 2015, i a l’Institut Públic Campclar el 2016. Ha treballat des dels 17 anys en el món de l'hostaleria i l'educació (formal, informal, ambiental i per la igualtat de gènere).

És sòcia del Casal Popular Sageta de Foc, de Ràdio Terra i de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana), i està afiliada al sindicat Co.Bas. És militant de l'Esquerra Independentista des del 2008, primer formant part d'Endavant (OSAN), on va participar en diverses comissions nacionals, i més tard, el 2012, de la CUP. Ha col·laborat amb la Universitat Comunista dels Països Catalans (http://www.universitat.cat/) impartint algunes classes. El 2007 va ser una de les impulsores del col·lectiu feminista Cau de Llunes, on va participar fins al 2013. Des del 2006 ha participat en diferents moviments socials i col·lectius de Tarragona: l'Assemblea per l'Habitatge, la Plataforma Aturem el POUM, el Cercle Marxista, el moviment del 15M, la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, la campanya veïnal «STOP parquímetres» i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.

Ha publicat els seus articles en diversos mitjans de paper i digitals, i ha participat en els llibres col·lectius En defensa d'Afrodita, editat per Tigre de Paper (2013); Les dones als orígens de Torreforta, coordinat per Coral Cuadrada i Esther Gutiérrez i editat pel Cercle d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver (2014); Perspectives, editat per Espai Fàbrica (2015); Llums i Taquígrafs. Atles de la corrupció, el frau i la impunitat als Països Catalans, coordinat per Àlex Romaguera i David Fernández i editat per Pol·len (2016), i Terra de Ningú. Perspectives feministes sobre la independència, coeditat entre Gatamaula i Pol·len (2017).

 

AGENDA  DECLARACIÓ DE BÉNS  INCOMPATIBILITATS

Segells de reconeixement d’administració oberta