Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Consistori Laura Castel Fort

Laura Castel Fort

Laura Castel Fort

Laura Castel Fort
Quarta tinenta d'alcalde Consellera de Contractació, Turisme i Desenvolupament Econòmic


Adreça electrònica: lcastel.conselleria@tarragona.cat

Vaig néixer a Lleida el 8 de maig de 1970 i fa vint anys que visc a Tarragona. Soc casada i mare d’una nena d'11 anys i d'un nen de 4.

Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia, he cursat un màster en Estudis Internacionals (UB), un postgrau en l’especialitat de Dret de la Unió Europea (UB) i un màster en Anàlisi Política (UOC). Apassionada dels idiomes, tinc bon nivell de català, castellà, anglès i francès, i bàsic d'alemany i d’italià.

Des de juny de 2016, soc senadora electa per Tarragona, i ocupo el lloc de portaveu d’ERC a les comissions de Foment, Constitucional, Mixta Congrés-Senat de la UE i Funció Pública. Treballo des de gener de 2012 als Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Amb anterioritat, he treballat al Departament de Justícia i a l’Institut d’Estudis Autonòmics, entre d'altres.

En els darrers anys, he pogut participar com a observadora electoral a Albània (2017), l'Azerbaidjan (2018) i Geòrgia (2018) per OSCE-ODHIR. En l’àmbit de la recerca i les publicacions, he fet els treballs següents:

Anàlisi del discurs de les elits polítiques al Senat espanyol i de la tramitació seguida durant el procés regulat a l'article 155 de la Constitució espanyola: conseqüències sobre la qualitat democràtica d'Espanya (tesi del màster en Anàlisi Política, UOC, 2019).

Col·laboració en la recerca Històries i condicions de vida dels immigrants a la presó, elaborat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (2010-2011).

Col·laboració amb l’equip de treball de la recerca Programes de tractament i característiques dels interns penitenciaris ingressats per delictes de trànsit a Catalunya, elaborat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (2010).

Col·laboració amb l’equip de treball de la recerca Actualització de la taxa de reincidència 2009 dels joves sotmesos a mesures de llibertat vigilada i internament en centre, elaborat pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (2010).

Catalunya i la Unió Europea, fonaments històrics, polítics i jurídics de la seva participació (tesi del màster en Estudis Internacionals de la Universitat de Barcelona, 2006).

Soc membre del Consell Català del Moviment Europeu (CCME), de Sobirania i Justícia, del Cercle Català de Negocis, membre fundadora de l’associació Moviment Demòcrata Català, sòcia de l’Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium, i membre i vocal de junta del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre de Tarragona.

 

AGENDA    DECLARACIÓ DE BÉNS    INCOMPTATIBILITATS

Segells de reconeixement d’administració oberta