Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Consistoris anteriors Consellers 2015-2019 Jordi Martí Font

Jordi Martí Font

Consellers 2015-2019

 

Jordi Martí Font
Conseller del Grup Municipal de les CUP

Doctor en Filologia Catalana per la URV (2015) amb la tesi doctoral Josep Llunas, la literatura obrerista i la construcció de l'anarquia en català, també és Màster en Tendències Actuals de l'Estudi de la Literatura (2004) i en Estudis Superiors de Llengua, Literatura i Cultura Catalanes (2013) per la mateixa universitat. És professor de Secundària, des de fa deu anys, i ha fet classes de Llengües i Literatures Catalana i Castellana i Arts Escèniques. Ha treballat com a home de fer feines, cuidador, manobre i pagès; i com a corrector lingüístic i periodista professionalment durant 15 anys.

És soci o membre de diversos col·lectius i associacions: Òmnium Cultural, Tarragona Patrimoni de la Pau, el Centre d'Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, els casals populars de Tarragona, Reus i el Priorat, els ateneus llibertaris de Reus i Alomà de Tarragona, el Col·lectiu Independentista del Priorat, el Centre Quim Soler la Literatura i el Vi, la cooperativa de periodistes Crític... Va ser membre de l'MDT als anys 90, del Col·lectiu Priorat-Chiapas, de Tarragona Zapatista, del Col·lectiu Universitat Andreu Nin, de l’Associació de Professionals i Estudiosos de la Llengua i la Literatura Catalanes (Apellc)...

És cantant i guitarra del grup Llunàtics, amb qui ha publicat dos discos. Ha fet programes a Ràdio Falset i Tarragona Ràdio i és comentarista de Ràdio Terra. Ha publicat els seus articles en més de setanta capçaleres de paper i digitals, ha coordinat la revista Catalunya de la CGT de Catalunya, sindicat on ha desenvolupat càrrecs a nivell territorial (secretari d'Acció Social al Baix Camp-Priorat i secretari general a Tarragona) i nacional (secretari de Comunicació de Catalunya i coordinador del Col·lectiu Catalunya). És membre de la Secció Sindical d'Ensenyament de la CGT de Tarragona Deixa de ser una illa. És autor dels llibres Ni Nadal ni Setmana Santa (2008), Visions perifèriques de combat (2012) i La poesia obrerista de Josep Llunas (2015), i ha participat en nombrosos llibres col·lectius tant d'assaig com de poesia, com la Bouesia. Ha participat en l'associació cultural Lo Diable Gros.

A les Eleccions municipals de 2011 va ser segon a la llista de CUP a Tarragona i en les del Parlament de 2012 va encapçalar la llista per la demarcació de Tarragona.

 

Agenda

Declaració de béns i incompatibilitats

Segells de reconeixement d’administració oberta