Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Informes d'activitat setmanal del grup municipal Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona (Setmana del 14 al 20 de març del 2016)

Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona (Setmana del 14 al 20 de març del 2016)

Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona (Setmana del 14 al 20 de març del 2016)

02/08/2016

Reunions realitzades i activitat institucional:

-Assistència de la consellera Laia Estrada a la reunió de la Comissió Informativa i de Seguiment de Territori.

-Participació del consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí Font al Plenari Municipal.

La CUP defensa en aquest plenari les següents mocions:

  • Moció (finalment declaració institucional acceptada per tots els grups municipals) amb el suport de les entitats ecologistes Cuidem la Platja Llarga, Plataforma Gent Amiga de l’Anella Verda Gaià-Francolí, GEPEC-Ecologistes de Catalunya), i GATA, per tal que l’Ajuntament de Tarragona dugui a terme les actuacions necessàries en matèria de prevenció d'incendis a l'Anella Verda i s’hi desenvolupi un Pla Especial de Protecció. [MOCIÓ APROVADA-DECLARACIÓ INSTITUCIONAL]

 

  • Moció CUP-ERC-ICV demanant que l’Ajuntament interposi una querella criminal davant els Jutjats d'Instrucció per tal que s'investiguin els crims contra la humanitat comesos per la dictadura franquista a Tarragona. Aquesta moció ha aplegat el suport d’una àmplia xarxa d'entitats socials, sindicals i polítiques des de l’Esquerra Independentista de Tarragona (Endavant-OSAN, Arran, SEPC, Cau de Llunes), entitats socials i cíviques (FAVT, Ateneu Llibertari Alomà, Òmnium, Assemblea Nacional Catalana, Coordinadora d'ONGs, Enrtrepobles) o sindicals (Deixem de ser una Illa-CGT, CCOO, UGT, USTEC, Co.bas). [MOCIÓ APROVADA]

 

  • Moció sobre el sistema d’emergències i ambulàncies a la ciutat de Tarragona. Aquesta moció ha disposat del suport del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona. [MOCIÓ APROVADA]

 

  • Moció per demanar el compromís de l’Ajuntament de Tarragona per a eradicar els feminicidis i les violències masclistes. [MOCIÓ NO APROVADA]

 

  • Moció per tal que l’Ajuntament de Tarragona municipalitzi el servei que realitza la UTE Tarragona Serveis un cop expiri el contracte vigent el febrer de 2017. [MOCIÓ NO APROVADA]

 

Altrament, al Plenari també es presenten diferents preguntes per formular a l’alcaldia:

  • Sobre l’estat del projecte de videovigilància a Tarragona:

1.- De quines dades actualitzades disposa el Consell Local de Seguretat pel que fa a la taxa de delictes comesos a la Part Baixa que avalin la suposada necessitat d’instal•lar un sistema de videovigilància que converteix les i els ciutadans en sospitosos habituals?

2.- Ha estudiat l’alcaldia mesures alternatives als sistemes de càmeres de vigilància, com per exemple la resolució de conflictes mitjançant serveis de mediació municipal, que farien innecessari un dispositiu de control social intrusiu com la videovigilància?

 

  • Sobre la implementació dels pressupostos participatius a la ciutat:

1.- Quines actuacions concretes té previst portar a terme l’Equip de Govern per tal de desenvolupar els pressupostos participatius a la ciutat de Tarragona? En cas afirmatiu, en quins terminis?

2.- Té previst l’Equip de Govern convocar properament als grups municipals a cap sessió informativa per tal que puguin traslladar propostes, suggeriments i recomanacions per impulsar la implementació dels pressupostos participatius a la nostra ciutat?

 

  • Sobre la situació de l’Escola Torreforta:

1. -Quin és l’estat actual de la instal•lació?

2. -Quines actuacions concretes van desenvolupar els tècnics que hi van treballar?

3. -Què diu a nivell d’estructura de l’edifici l’informe tècnic a què es feia referència durant aquests fets?

4. -Quines actuacions té previst fer l’Equip de Govern en relació a l’esmentada instal•lació educativa més enllà de l’apuntalament de les aules?

 

  • Sobre el peritatge judicial al cas del pàrquing Jaume I:

1. -Ens pot confirmar l’encàrrec d’aquest contrainforme per part del govern municipal? En cas afirmatiu, a quin tècnic s’ha encarregat i quin cost suposa?

2. -En cas que es corroboressin finalment les afirmacions contingudes en el peritatge judicial presentat pel Sr. Vivas Morte, quines actuacions correctives té previstes dur a terme l’Equip de Govern?

 

Participació en activitats sociopolítiques:

-Xerrada-debat amb el títol "Jocs Mediterranis 2017: Els Jocs de la Fam?", a càrrec dels consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí Font al Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona.

-Participació de la consellera de la CUP Laia Estrada en l’acció al CAP Llevant del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona per demanar l'aturada dels Plans Funcionals.

-Assistència dels consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí Font a la conferència dels diputats al Parlament de Catalunya  Lluís Llach (Junts pel Sí) i Sergi Saladié (CUP). 

 

Comunicats, rodes de premsa i presència als mitjans de comunicació:

-Entrevista a Laia Estrada, portaveu del Grup Municipal de la CUP, a Tarragona Ràdio.

-Roda de premsa de presentació de la moció de la CUP demanant un Pla Especial de Protecció per a l’Anella Verda. Hi participen a la RdP Joan Pons, regidor de la CUP a la Canonja i representant de la CUP al Conseller Comarcal del Tarragonès, i Francesc Martí, portaveu de la Plataforma Gent Amiga de l’Anella Verda del Gaià-Francolí.

-Roda de premsa de presentació de la moció de la CUP demanant la retirada del nou model de Sistema d’Emergències Mèdiques. Hi participen a la RdP activistes del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública.

-Assistència dels consellers Laia Estrada i Jordi Martí Font a la roda de premsa on es presenta la moció que CUP, ERC i ICV defensaran al Plenari demanant que s’investiguin els crims del franquisme comesos a Tarragona.

- [NdP]: La CUP de Tarragona i moviments ecologistes demanen un Pla de protecció de l’Anella Verda davant el risc d’incendis.

- [NdP]: La CUP de Tarragona i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública defensaran al proper Plenari una moció demanant la retirada del nou model de Sistema d’Emergències Mèdiques.

- [NdP]: La CUP formularà al Plenari d’aquest divendres preguntes a l’alcalde Ballesteros en relació al peritatge judicial del cas del pàrquing Jaume I.

- [NdP]: Per la justícia i la reparació, contra l'oblit i la impunitat. La CUP, ERC i ICV presentaran demà al Plenari municipal una moció demanant que s’investiguin els crims del franquisme comesos a Tarragona.

- [NdP]: La CUP de Tarragona fa balanç de les propostes defensades per la formació independentista al Plenari municipal d’avui.

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF

 

Segells de reconeixement d’administració oberta