Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Informes d'activitat setmanal del grup municipal Informe d'activitat setmanal (29 de juny al 5 de juliol)

Informe d'activitat setmanal (29 de juny al 5 de juliol)

Informe d'activitat setmanal (29 de juny al 5 de juliol)

15/07/2015

Informe d’activitat del Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona

Setmana 29 de juny-5 de juliol de 2015

Reunions realitzades i activitat institucional:
- Consell Plenari Extraordinari de l’Ajuntament. Prèviament, Junta de portaveus dels Grups Municipals.
- Els consellers i conselleres dels Grups municipals de la CUP, ERC i ICV fan onejar a la façana de l’Ajuntament de Tarragona la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol de la lluita per l’alliberament sexual.
- Reunió preparatòria per preparar un esborrany de moció demanat a l’Ajuntament un estudi sobre la qualitat de l’aire a Tarragona. Hi ha representació dels Grups municipals d’ERC, Ciutadans, CiU i la CUP.
- Reunió del Grup Municipal de la CUP amb Javier Villamayor, Tinent d’Alcalde i responsable polític dels Jocs Mediterranis 2017 (Sala dels Penjats, 9-10h). Exposem dubtes al voltant del projecte dels Jocs Mediterranis 2017, especialment pel que fa a un endeutament innecessari quan hi ha d’altres prioritats socials. Villamayor es compromet a fer-nos arribar informació rellevant del projecte. El GM de la CUP va plantejar les següents qüestions al Tinent d’Alcalde Villamayor:

  • Sobre l’acord amb la Generalitat per 12 milions més per construir el palau d'esports, a Campclar, i el pavelló al complex Sant Jordi.
  • Quines són les condicions del préstec bancari fet abans de les eleccions per valor de 12 milions.
  • Sobre els 9 milions d’euros destinats per la Diputació de Tarragona a les subseus dels Jocs, així com els 2,6 milions per adequar els pavellons del Serrallo, Sant Pere i Sant Pau i Campclar, a més de la cessió de la Tarraco Arena Plaça. En aquest punt, la CUP es va interessar pel punt 7 de l’acord de governabilitat de la Diputació entre PSC i CiU, que fa referència al voluntariat.
  • Sobre els beneficis fiscals previstos per l’Estat, la previsió de que l’Estat deixarà d’ingressar prop de 22 milions.
  • Sobre l’empresa Octagon Esedos SL, responsable de la captació de donants i patrocinadors per als Jocs Mediterranis, i de la seva gestió, que efectivament no ha assolit el mínim necessari i l'Ajuntament està pensant com encarar el patrocini, si amb altres empreses o a partir del mateix Ajuntament.
  • Sobre els espais on és previst de fer els Jocs i el moviment de terres a càrrec de la –UTE formada per les empreses Dragados SA i Transmaber SL i l’oferta extarordinàriament baixa que va oferir aquesta UTE.
  • Sobre què en quedarà de tot el que es podria fer per als Jocs.
  • Sobre l’informe social i els llocs de treball que suposadament es crearien.
  • Sobre el futur immediat de l’escola Ponent que es troba al costat de l’anella mediterrània.
  • Finalment, ens interessem pel cost que suposaria, tant a nivell de compromisos internacionals com de patrocinadors, no fer els Jocs.

 

- Reunió de la consellera Laia estrada amb Anna Santos (Consellera de Serveis a la Persona) en relació a les beques de menjador dels casals d’Estiu. Assisteixen també Toni Peco (FAVT), Jaume López (USTEC), Estela Piñol (Gerent IMSS) i 2 tècnics. Des de la CUP exposem que de 400 infants becats pel Consell Comarcal només 149 tenen beca completa als Casals. Demanem que es faci un seguiment acurat per tal d’evitar situacions de risc
- Sessió de formació per a la gestió de l’espai web municipal de la CUP (Comunicació Corporativa, Palau)
- Reunió amb Begoña Floria, Consellera de Cultura, Patrimoni i Turisme. Assisteixen també Xavi Puig (ERC) i Albert Abelló (CiU). La reunió tracta sobre qüestions de procediment per presentar mocions i preguntes al Ple. També demanem un posicionament del GM del PSC davant la moció per l’adhesió de Tarragona a l’AMI que defensarem ERC, CiU i CUP.
- Petició informativa a l’Ajuntament en relació a l’Àrea de Cultura.
- Reunió de la consellera Laia Estrada amb equip de suport jurídic de la CUP, i amb la presència de David Vidal. Es posen en comú els diferents processos oberts a Reus i Tarragona que s’han impulsat des de les CUP.
- Reunió del Grup Municipal de la CUP amb la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) a la seva seu, (2n pis, edifici Pl. Imperial Tàrraco). Es tracta d’una presa de contacte per intercanviar prioritats d’acció i línies de treball conjuntes.
- Reunió informativa del Grup Municipal de la CUP amb el sindicat CGT. El GM de la CUP informa que està mantenint rodes de contacte amb organitzacions sindicals. Es posa èmfasi en la necessitat d’un suport mutu i de mantenir el flux d’informació, de connectar lluites i de d’escoltar les propostes dels sindicats de classe.
- Assistència dels consellers de la CUP a la sessió de constitució de la Diputació Provincial de Tarragona.

Participació en activitats sociopolítiques:
- Concentració 28-J Dia d’alliberament LGTBI
- Suport del Grup Municipal de la CUP al piquet informatiu i a la vaga de treballadors de Port Aventura del 4 de juliol contra la precarització de les condicions laborals i el manteniment d’un salari digne. (Instal·lacions port Aventura, Salou-Vila-seca, de 8 a 11h). No a ExplotAventura!!!
- Participació a la concentració de suport amb els treballadors en vaga de l’empresa EMTE, a la plaça de la Font, a les portes de l’Ajuntament de Tarragona. Es dóna suport explícit per recuperar les condicions de treball. Jordi Martí assenyalà que «cal que els convenis que signi el nostre Ajuntament amb EMTE o amb qualsevol altra, siguin amb empreses que creïn llocs de treball amb condicions i salaris dignes».
- Assistència d’en Jordi Martí a la xerrada en suport al cas Expert (CGT, Imperial Tàrraco). Reunió informativa on els treballadors d’Expert expliquen que el dijous 9 de juliol tindrà lloc a Tarragona el judici contra treballadors d’Expert de l'Arboç, que van patir una agressió per part de la Guardia Civil mentre participaven en un piquet completament pacífic a les portes de l'empresa. Al cap d’onze anys dels fets, els treballadors acusats d’agressió poden ser condemnats a penes de presó.
- Sessió formativa a Reus d’assessors de regidories de la CUP. Formació en tasques de comunicació i coordinació amb el Secretariat nacional de la CUP i les diferents Assemblees Territorials.
- Assistència dels consellers de la CUP a la concentració contra el nou Codi Penal i contra l’entrada en vigor de la Llei Mordassa. A la concentració es denuncia que aquesta llei penalitza l'activisme social i restringeix la llibertat d’expressió de reunió, i que les accions de la PAH contra els desnonaments (legítimes mostres d'autodefensa popular envers la crisi econòmica capitalista) esdevenen així actes criminals per voluntat de l'Estat.
- A primera hora del matí, participació dels consellers Laia Estrada i Jordi Martí al piquet informatiu de la treballadors i treballadores de l’empresa EMTE al Polígon Industrial de Constantí.

Comunicats emesos i Rodes de Premsa realitzades:
- [NdP] La CUP també visitarà l'empresa Nitricomax, responsable de la fuita tòxica de maig a Bonavista
- Participació a la roda de premsa en suport amb els treballadors en vaga d’EMTE (seu CGT, Pl. Imperial Tàrraco, de 11,30h a 12,30h). Hi ha representació també de la CGT, Podem-TGN i del Sindicat d’Estudiants. Els consellers de la CUP intervenen per donar suport a la lluita dels treballadors d’EMTE.
- Roda de premsa a la seu de l’USTEC. La CUP, la FAVT, la PAH i la IAC-USTEC exposen que han identificat una greu situació d'emergència social en relació a famílies sense habitatge i amb infants beneficiaris de beques menjador durant el curs escolar.
- [NdP] Tarragona també ha de mostrar públicament la seva defensa de l'alliberament LGBTI
- [NdP] La bandera de l'alliberament LGBTI surt per fi de l'armari de l'Ajuntament.
- [NdP]: La CUP, la FAVT i la USTEC volen més places per a infants en situació vulnerable als casals d’estiu
- [NdP] La CUP amb les lluites dels treballadors/es del Camp de Tarragona


Podeu descarregar-vos tota la informació en aquest pdf

Segells de reconeixement d’administració oberta