Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats La CUP considerem una irresponsabilitat tirar endavant els Jocs Mediterranis

La CUP considerem una irresponsabilitat tirar endavant els Jocs Mediterranis

La CUP considerem una irresponsabilitat tirar endavant els Jocs Mediterranis

29/08/2015

[NdP] La CUP considerem una irresponsabilitat tirar endavant els Jocs Mediterranis

La CUP de Tarragona compartim la preocupació que Javier Villamayor va expressar ahir en conèixer l’avantprojecte dels pressupostos generals de 2016 i confirmar que la partida dedicada als JJMM no existia. La preocupació no és per a menys, i més si tenim en compte que no són només 15M els que falten, sinó 22M més comptant els patrocinis privats.

La postura que hem defensat la CUP ha estat clara des d’un principi: els Jocs Mediterranis no responen a les necessitats reals de la població. Independentment de l’arribada o no dels diners de l’Estat, considerem que el projecte en si no representa l’oportunitat per a la nostra ciutat que ens volen fer creure, perquè dels suposats beneficis que han de comportar:

-En relació a les infraestructures, bàsicament es resumeixen en l’anella olímpica que després es desmuntarà, i en els accessos a aquesta zona. A més, es justifica l’actuació al•legant la necessitat de vertebrar els barris de Ponent de Bonavista i Camp Clar, amb la qual hi podem estar d’acord però pensem que no cal fer una anella olímpica per a aconseguir aquest fi, i a més és evident que la prioritat hauria de ser vertebrar tots els barris perifèrics entre si i amb el centre de la ciutat.
-En relació als beneficis per a l’economia Local, si la vila olímpica s’ubica fora de la ciutat ja veurem com reverteix el projecte en l’economia local. Quant a l’ocupació, no sabem quants llocs de feina es crearan exactament ni les condicions laborals que tindran: temporalitat, salaris, etc.

Per tant, independentment de si es disposa o no dels 15M de l’Estat, per nosaltres el “simple” endeutament dels 12M ja hauria d’estar justificat, i entenem que amb la manca de beneficis que comporta el projecte, no ho estan. La CUP portem temps denunciant que tal i com es planteja el projecte, el llegat d’aquests Jocs Mediterranis serà més endeutament per a la població tarragonina i temem que fins i tot haurem d’afegir alguna altra “Gran Runa” al nostre catàleg.

Per tot plegat, la CUP de Tarragona no estem d’acord amb aquest projecte amb independència de l’arribada d’aquests 15M. Ara bé, un cop es coneix aquesta notícia, considerem que amb l’actual conjuntura seguir amb el projecte seria una irresponsabilitat. Les incògnites sobre com s’aconseguiran els 15M que havien de provenir de l’Estat i els 22M que falten dels patrocinis privats pesen massa com per a passar-les per alt.

La nostra ciutat ja té un endeutament de prop de 200M d’euros i encara no hem vist responsabilitats penals per cap macroprojecte que va acabar multiplicant el seu cost inicial, a costa de les arques públiques. En aquest sentit, la predisposició del Consistori per a depurar responsabilitats ha estat inexistent fins al moment. Sobre la taula tenim un nou endeutament que pot acabar ascendint als 50M a costa dels diners públics i per a la CUP de Tarragona no està en absolut justificat.

Per últim, volem recordar que no existeix un consens ni una majoria clara en relació als Jocs Mediterranis per part dels grups municipals, i menys encara sense la garantia dels diners que havien de venir de l’Estat. Endeutar encara més la ciutat amb el 40% del consistori en contra no està en la línia del diàleg i la participació que pregonava el PSC durant la campanya electoral, i pensem que només amb l’aval d’una consulta popular el govern municipal podria justificar aquesta decisió.

Tarragona, Països Catalans
6 d’agost de 2015

Podeu descarregar-vos aquí el document en format PDF

Segells de reconeixement d’administració oberta