Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP, amb el suport del SEPC-URV, defensarà moció per a l'organització d'un referèndum sobre el model universitari.

[NdP] La CUP, amb el suport del SEPC-URV, defensarà moció per a l'organització d'un referèndum sobre el model universitari.

[NdP] La CUP, amb el suport del SEPC-URV, defensarà moció per a l'organització d'un referèndum sobre el model universitari.

20/01/2016

Els consellers de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí Font, acompanyats per representants del Sindicat d’Estudiants del Països Catalans i de l’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV, han presentat avui en roda de premsa una moció que dóna suport a l’organització d’un referèndum per tal que la comunitat universitària tarragonina pugui decidir sobre l’aplicació del Decreto de Flexibilización del Sistema Universitario Español que instaura l’anomenat model universitari 3+2.

Segons han explicat Marta Soler, del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, i Albert Àlvarez, de l’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV, el proper 18 de febrer se celebrarà a tots els campus de la URV un referèndum adreçat a tota la comunitat universitària. Aquest referèndum ja s’ha dut a terme a la resta d’universitats públiques dels Països Catalans excepte la Universitat de les Illes Balears, on també està pendent de celebrar-se.

Marta Soler ha assenyalat que “la universitat pública es caracteritza per la seva mancança de democràcia interna a la hora de prendre decisions que afecten a tota la comunitat universitària”. Exemples d’aquesta mancança són, segons Soler, “la imposició de reformes i d’apujades de taxes a cop de decret, evitant el debat polític i silenciant a una part important de la universitat pública”.

Per la seva banda, Albert Àlvarez ha destacat que el Reial Decret de Flexibilització del Sistema Universitari Espanyol pretén transformar el model d’educació universitari dificultant-hi encara més l’accés de les classes populars i que “la reforma del 3+2 instaurada per aquest Decret és un nou exemple d’imposició”.

El representants de la SEPC i de l’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV han emfatitzat que “els estudiants no hem tingut resposta a les nostres demandes dins les institucions educatives universitàries, i és per això que farem servir el referèndum amb l’objectiu d’activar mecanismes de democràcia participativa que responguin a les demandes populars”. Finalment, Soler i Àlvarez han agraït als Grups Municipals de la CUP de Tarragona, Reus i Tortosa el seu suport a l’hora de presentar mocions de suport al referèndum que, tanmateix, esperen que sigui ratificada per la resta de grups municipals al ple de l’Ajuntament.

 

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona.

Tarragona, Països Catalans, 20 de gener del 2016

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF

Segells de reconeixement d’administració oberta