Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP de Tarragona davant els actes de l’Onze de Setembre

[NdP] La CUP de Tarragona davant els actes de l’Onze de Setembre

[NdP] La CUP de Tarragona davant els actes de l’Onze de Setembre

10/09/2015

El proper 11 de setembre, els consellers de la CUP de Tarragona Laia Estrada i Jordi Martí no participaran en l’acte institucional que l’Ajuntament de la ciutat organitza cada any al monument a Rafael Casanova. La raó d’aquesta inassistència és que entenem que aquest acte és purament protocol·lari i autojustificatiu, i que està organitzat des d’un Ajuntament que commemora ritualment l'11 de setembre i, alhora, nega el dret d’autodeterminació. Això ha quedat evidenciat amb la negativa del govern municipal a la proposta d’adhesió de Tarragona a l’Associació de Municipis per la Independència, així com amb el bloqueig a la possibilitat que sigui la ciutadania qui decideixi l’adhesió a l’AMI mitjançant una consulta ciutadana vinculant.

Per una altra banda, des de la CUP es vol fer la reflexió que homenatjar Casanova a Tarragona no té massa sentit, malgrat es faci des del 1976, tant perquè aquest personatge històric no tenia res a veure amb la ciutat com perquè la seva feina després del 1714 va ser, precisament, aplicar les lleis borbòniques. Altres personatges històrics més propers territorialment parlant, com el cas del guerriller Carrasclet, per exemple, mereixerien molt més record i homenatge perquè fins al final de la seva vida no va abandonar la lluita contra els Borbons, a qui va combatre de totes les maneres possibles.

Tanmateix, diversos membres de la nostra assemblea sí que participaran i se sumaran al record al president xilè Salvador Allende, assassinat l’11 de setembre de 1973 a Xile, que té lloc el mateix dia a Tarragona per entendre que, a banda de la representació institucional que hi participa i a la qual la CUP no s’afegirà, és un acte que parteix d’una convocatòria de base i no entra en contradicció amb els nostres principis.

Alhora, la CUP considera que la diada de l’11 de setembre és una jornada reivindicativa, popular i participativa, que en cap cas hauria de quedar eclipsada per actes institucionals buits. És per això que encoratgem a la població tarragonina a participar en els actes convocats per la Coordinadora 11 de Setembre on participen diverses entitats locals, aquest divendres 11 de setembre a partir de les 9 hores a la Plaça de les Cols i al carrer Merceria. Entre les activitats programades hi haurà una fira d'entitats, jocs per a la canalla, actuacions musicals (Cor Sageta de Foc) i diferents parlaments d’activistes de l’esquerra independentista sota el lema «Sense sobirania econòmica no hi ha pobles lliures». A més, hi haurà una actuació castellera al Pla de la Seu i un dinar popular a la plaça del Fòrum.

Altrament, des de la CUP de Tarragona fem una crida a les tarragonines i els tarragonins a desplaçar-se a Reus per la tarda a participar en la manifestació de l’Esquerra Independentista i a Barcelona a la Via Lliure.

Tarragona, Països Catalans

9 de setembre de 2015

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format pdf

Segells de reconeixement d’administració oberta