Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP de Tarragona demana una revisió del reglament del Mercat Central i mostra el seu suport als paradistes

[NdP] La CUP de Tarragona demana una revisió del reglament del Mercat Central i mostra el seu suport als paradistes

[NdP] La CUP de Tarragona demana una revisió del reglament del Mercat Central i mostra el seu suport als paradistes

31/03/2016

Des de la CUP de Tarragona volem mostrar el nostre suport a les reivindicacions de 46 dels paradistes del Mercat Central de Tarragona que han presentat a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OMAC) per tal de poder mantenir un Mercat Central de Tarragona en unes condicions de treball humanes i assumibles per la majoria dels paradistes.

Ara fa un any, segons els 47 paradistes, les deu persones que representen les dues associacions de paradistes van acordar aprovar un reglament de funcionament del Mercat que resulta clarament lesiu per a la feina de la majoria de les persones que hi participen i que té en l’horari d’obertura un dels punts de discussió amb les demandes dels paradistes i les exigències de l’Ajuntament de Tarragona.

L’actual reglament obliga l’obertura de les parades de nou del matí a nou de la nit, un horari no assumible per a la majoria de les persones que tenen parades ja que molts d’ells són autònoms, la majoria amb cap altre treballador que ells mateixos o com a molt amb una altra persona. Alhora, segons els mateixos paradistes, Espimsa, l’empresa municipal que gestiona els mercats, els ha comunicat que seran sancionats si no compleixen aquest horari i amb l’acumulació de tres sancions els poden arribar a retirar la concessió.

Des de la CUP, valorem aquest reglament com escrit al servei dels empresaris que hi tenen parada i el Mercadona que s’hi preveu instal•lar, i que alhora deixa clarament de banda la majoria dels paradistes, que han estat i són l’ànima del Mercat, tant del d’abans de les obres com del que hi haurà després.

Amb aquest reglament, només els empresaris que tenen parades i el supermercat que s’instal·la a dins podran complir i no la resta de comerciants que després de passar anys i anys de provisionalitat ara veuen com se’ls posen encara més impediments per exercir la seva feina, una feina que han desenvolupat al llarg de tota la seva vida.

És clar que cal arribar a un consens amb totes les paradistes però això és clar que ha d’incloure unes condicions acceptades també pel grup de 46 que ara s’han posicionat en contra d’aquesta reglament. Per tant, si cal canviar el reglament, cal que es canviï i s’adeqüi a les necessitats horàries dels paradistes.

 

GM de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona,

Tarragona, Països Catalans,  18 de març de 2016

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF  

Segells de reconeixement d’administració oberta