Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP de Tarragona no participarà en l’acte institucional del dia internacional de l’eliminació de la discriminació racial per denunciar la hipocresia de l’Equip de Govern

[NdP] La CUP de Tarragona no participarà en l’acte institucional del dia internacional de l’eliminació de la discriminació racial per denunciar la hipocresia de l’Equip de Govern

[NdP] La CUP de Tarragona no participarà en l’acte institucional del dia internacional de l’eliminació de la discriminació racial per denunciar la hipocresia de l’Equip de Govern

21/03/2016

Des de la CUP de Tarragona comuniquem que no participarem en l’acte institucional que per a avui hi havia previst a les 11 del matí davant de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de l’eliminació de la discriminació racial. És així que mostrem el nostre rebuig públic a la hipocresia de l’Equip de Govern que mentre es fa la foto amb temes sensibles de drets humans bàsics vota tot el contrari en el Plenari Municipal.

L’Equip de Govern de la ciutat, el passat divendres 18 de març va votar en bloc en contra d’una moció presentada amb caràcter d’urgència per ERC-MES-MDC que pretenia intentar mostrar el rebuig a l’acord entre la Unió Europea i l’Estat turc, alhora que oferia el suport dels municipis, i en aquest cas de Tarragona, per implementar mesures d’urgència per a l’acollida de persones refugiades, ni que sigui d’un petit grup de deu.

A més de votar-hi en contra, des de l’Equip de Govern es va proposar, en un moment determinat i per tal d’acceptar la moció, treure-li els articles que precisament feien referència a fer alguna cosa, deixant-la així en una pura declaració d’intencions buida de cap acció encaminada a pal·liar les condicions de vida de deu de les persones expulsades per la guerra del seu país. PP-PSC-UDC es van negar a acollir deu persones argumentant que eren poques i van passar a... no acollir-ne cap.

Rebutgem aquesta política d’aparador que només busca fotos amb declaracions de bones intencions i resta paralitzada mentre el feixisme avança i les polítiques racistes en el si de la Unió Europea esdevenen norma i llei.

Tanmateix, emplacem l’Equip de Govern a governar i tirar endavant les propostes que van dir que es desenvoluparien si es retirava la moció d’urgència presentada per ERC-MES-MDC. Demanem que l’Equip de Govern es mantingui a l’alçada del seu compromís manifestat al Plenari i juntament amb la resta d’institucions del territori assumeixi el repte de fer alguna cosa pràctica més enllà de declaracions buides o protocol·làries.

No podem permetre que el silenci ens faci còmplices!!!

 

Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona,

Tarragona, Països Catalans, 21 de març de 2016 

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF 

Segells de reconeixement d’administració oberta