Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP de Tarragona presentarà tres mocions defensant els drets socials i laborals i contra la criminalització dels moviments socials

[NdP] La CUP de Tarragona presentarà tres mocions defensant els drets socials i laborals i contra la criminalització dels moviments socials

[NdP] La CUP de Tarragona presentarà tres mocions defensant els drets socials i laborals i contra la criminalització dels moviments socials

22/02/2016

El Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona defensarà demà al Plenari municipal tres mocions de caire social i reivindicatiu relacionades amb la defensa dels drets del treballadors i treballadores precàries, en suport del jove Alfonso Fernández Ortega, "Alfon", detingut a la Vaga General Europea del 14 de novembre del 2012 contra la Reforma Laboral i l’atur, i en defensa dels més de 300 sindicalistes a hores d’ara processats per exercir el dret de vaga.

Pel que fa a la moció cupaire en suport als treballadors que van participar a la anomenada "vaga de les escales" contra la precarització dels treballadors depenents de Movistar, la CUP recorda que cal implementar mesures a nivell local per barrar el pas a l’externalització de serveis a empreses subcontractades que fan servir sistemàticament “contractes brossa”.

La CUP també portarà al Plenari el cas del jove Alfonso Fernández Ortega, "Alfon", detingut al 2012 quan s’adreçava al piquet informatiu al barri madrileny de Vallecas. Alfon va ser víctima d’un cas evident d’acarnissament repressiu que revela l’onada de criminalització contra els moviments socials contestataris.

Finalment, el Grup municipal de la CUP també demanarà la derogació del Art.315.3 del Codi Penal i l’anul·lació de tots els processos judicials als sindicalistes que en són víctimes. Cal recordar que al seu moment l’Ajuntament de Tarragona també va aprovar al mes d’octubre una resolució contra la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com Llei Mordassa.

Altrament, la CUP de Tarragona demana solidaritat activa davant l’arribada del Correscales a Tarragona. Així, el proper diumenge 21 arribaran a la nostra ciutat els 80 corredors que entre el 18 i el 22 de febrer faran els 800 km que separen Bilbao de Barcelona. La formació anticapiltalista convida a participar la ciutadania en els diferents actes reivindicatius que es faran per acollir als treballadors que participen en aquesta cursa reivindicativa.

 

GM de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona,

Tarragona, Països Catalans, 18 de febrer de 2016 

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest dopcument en format PDF

 

Segells de reconeixement d’administració oberta