Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP]: La CUP de Tarragona vol que l’Ajuntament desplegui la Llei d’habitatge.

[NdP]: La CUP de Tarragona vol que l’Ajuntament desplegui la Llei d’habitatge.

[NdP]: La CUP de Tarragona vol que l’Ajuntament desplegui la Llei d’habitatge.

28/01/2016

La Candidatura d’Unitat Popular va formular al final del plenari de dilluns 25 de gener un prec per tal que “se celebri, en el termini màxim d’un mes una reunió monogràfica relativa al conflicte habitacional a la nostra ciutat”. Aquesta reunió hauria de servir per a clarificar el procés de desplegament de la Llei 24/2015 del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

La CUP formulava aquest prec alertant que en diverses ocasions el plenari ha aprovat per unanimitat mocions sobre habitatge i proposades per la mateixa PAH, però que no s’acabaven de traduir en fets. Els cupaires recorden que ja ha passat mig any des de l’aprovació de “la llei més garantista de tot l’Estat espanyol per protegir el dret a sostre, encara no sabem què s’està fent a Tarragona, i les obligacions de la 24/2015 són moltes i les necessitats també”.

Les declaracions de la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, animant els ajuntaments catalans a expropiar els pisos buits dels bancs, d'acord a aquesta llei, encara avalen més la seva reivindicació, segons la formació anticapitalista local.

Desplegar aquesta Llei “hauria de ser una prioritat per a l’Ajuntament, ja que es tracta de donar resposta a una de les necessitats més bàsiques de la població”, afirmen els cupaires. Consideren que convocar la reunió monogràfica que sol·liciten, a la qual també hi haurien de poder assistir representants de la PAH “per ser l’agent social que dóna resposta a aquesta problemàtica, tant a la nostra ciutat com a la resta del territori”, seria un signe del compromís municipal amb la Llei 25/2015.

Per últim, la candidatura independentista indicava que en aquesta reunió, per tal que fos efectiva, també hi haurien de poder participar tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament, representants de l’empresa municipal d’habitatge SMHAUSA, i també tècnics de l’IMMST.

 

Grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 26 de gener de 2016.

 

Podeu desacrregar-vos aquí aquest document en format PDF

 

Segells de reconeixement d’administració oberta