Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP]: La CUP vol que es garanteixi el bon estat de les instal·lacions educatives

[NdP]: La CUP vol que es garanteixi el bon estat de les instal·lacions educatives

[NdP]: La CUP vol que es garanteixi el bon estat de les instal·lacions educatives

10/03/2016

Al proper plenari del divendres 18 de març, la CUP de Tarragona defensarà una moció per tal que es municipalitzi el servei que s’encarrega de dur a terme el manteniment i les obres a les escoles públiques i als edificis municipals. Alhora, la candidatura independentista aprofitarà per a formular una pregunta en relació als problemes estructurals que hi ha a l’Escola Torreforta.

La consellera Laia Estrada i el conseller Jordi Martí denuncien, un cop més, que “l’Ajuntament de Tarragona està prioritzant la inversió municipal i autonòmica en els Jocs Mediterranis en lloc d’aportar-les aquelles qüestions que són fonamentals, com és l’educació pública per als nens i nenes de la ciutat”.

La moció que presenten les cupaires és el resultat de les queixes expressades per diverses escoles de la ciutat en relació a la manca de diligència amb què s’efectuen les reparacions a les instal·lacions educatives. En alguns casos en què el servei no actua amb prou celeritat ha de ser la mateixa escola, qui ajudada per pares i mares d’alumnes, o pel mateix professorat, acaba duent a terme les reparacions.

La CUP sempre ha defensat la gestió pública enfront l’externalització, ja que el fet de no perseguir el marge de benefici econòmic que persegueix l’empresa privada, garanteix un millor servei alhora que possibilita unes millors condicions laborals per al personal, i facilita la fiscalització i la transparència del servei. Per això, la formació anticapitalista vol aprofitar la finalització del contracte amb l’empresa que porta aquest servei, la UTE TGN Serveis, el febrer del 2017, per tal que l’Ajuntament municipalitzi el servei, subrogant la plantilla.

Per altra banda, i també en relació amb el bon estat de les instal·lacions educatives de Tarragona, la CUP formularà una pregunta sobre els antecedents als fets que van tenir lloc a l’Escola Torreforta el passat divendres 4 de març, quan dues aules van haver de ser desallotjades. Des de la Candidatura d’Unitat Popular entenen que una situació com la de divendres no passa d’un dia per l’altre i volen saber com s’ha pogut arribar a aquest extrem.

 

Grup Municipal de la CUP de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 9 de març de 2016

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF

Segells de reconeixement d’administració oberta