Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal CUP Notes de premsa i comunicats [NdP] La CUP vol que Tarragona Impulsa i l’IMET gestionin l’antic Institut Gaudí de la Construcció a Campclar

[NdP] La CUP vol que Tarragona Impulsa i l’IMET gestionin l’antic Institut Gaudí de la Construcció a Campclar

[NdP] La CUP vol que Tarragona Impulsa i l’IMET gestionin l’antic Institut Gaudí de la Construcció a Campclar

15/07/2016

La CUP presentarà una moció en què proposa que s’hi engeguin programes de formació per a joves i aturats.

La CUP de Tarragona defensarà al proper Plenari Municipal del 22 de juliol una moció en què es reclama que l’Institut Municipal d’Educació (IMET) i Tarragona Impulsa assumeixin  la gestió de l’antic Institut Gaudí de la Construcció, instal·lació situada al barri de Campclar, la gestió de la qual depenia fins començaments d’enguany de la Federació de Gremis de la Construcció de la Província de Tarragona (FEGCO).

Segons la CUP, cal reforçar les polítiques municipals d’ocupació per afrontar les taxes d’atur del Tarragonès, una de les més altes de tot Catalunya. Per fer-ho, la formació anticapitalista proposarà mitjançant aquesta moció una mesura específica per tal de facilitar la inserció laboral  dels joves amb una baixa qualificació formativa i dels treballadors majors de 45 anys que havien estat vinculats al sector de la construcció.

Per a la formació independentista, és prioritària l’ampliació d’una oferta formativa professionalitzadora que pugui respondre a les conseqüències socials de la crisi. La CUP considera que una bona oportunitat per donar una empenta a les polítiques públiques d’ocupació és el desenvolupament de programes en relació a la millora i rehabilitació d’immobles, un sector d’activitat identificat pels serveis d’ocupació com un dels principals jaciments d’ocupació per a joves que han abandonat els estudis.

En concret, la CUP proposa la gestió municipal de les instal·lacions de l’antic Institut Gaudí de la Construcció des de l’IMET i del servei municipal d’ocupació Tarragona Impulsa. Aquestes instal·lacions podrien, segons la CUP, posar-se fàcilment al servei d’una formació de qualitat que doni més oportunitats als joves que han abandonat l’educació secundària obligatòria, així com als aturats més grans de 45 anys, per tal d’obtenir una ocupació qualificada i duradora en un àmbit professional que, a hores d’ara, disposa d’una molt reduïda oferta formativa a la nostra ciutat.

La CUP afirma que aquesta proposta és plenament viable, ja que els pressupostos municipals de l’Ajuntament de Tarragona inclouen des de fa anys una partida del 0,5% del pressupost total a aportacions municipals per a programes d’ocupació, i que la dotació pressupostària per a l’any 2016 és d'1.000.000 d’euros.

La CUP destaca que el finançament d’aquesta iniciativa podria comptar, a més a més, amb les  subvencions que la Generalitat destina als anomenats “programes de formació i inserció”, sense que això representés una despesa afegida als pressupostos municipals. Finalment, la CUP de Tarragona ha assenyalat que la iniciativa que presentaran al Plenari contribuiria a revitalitzar els barris de Ponent, i especialment Campclar.

 

 

 Grup Municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona

Tarragona, Països Catalans, 15 de juliol de 2016

 

Podeu descarregar-vos aquí aquest document en format PDF

Segells de reconeixement d’administració oberta