Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Grups municipals Grup Municipal PPC Notícies, mocions i articles 2019-2023 Nota de premsa - José Luis Martín: "És indignant que la formació que governa amb l’alcalde Ricomà hagi facilitat que Tarragona perdi, fins i tot, els seus estalvis en plena crisi COVID19".

Nota de premsa - José Luis Martín: "És indignant que la formació que governa amb l’alcalde Ricomà hagi facilitat que Tarragona perdi, fins i tot, els seus estalvis en plena crisi COVID19".

Nota de premsa - José Luis Martín: "És indignant que la formació que governa amb l’alcalde Ricomà hagi facilitat que Tarragona perdi, fins i tot, els seus estalvis en plena crisi COVID19".

04/08/2020

 

 

 

 

Davant la notícia que la Junta de Govern de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) ha donat llum verda a la proposta del Ministeri d’Hisenda per a requisar els romanents i superàvits dels ajuntaments gràcies a l’abstenció del Grup Municipalista IU-Podemos-Comuns i del vot de qualitat del president de la FEMP, el portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha manifestat: “És indignant que En Comú Podem, la formació que governa Tarragona en coalició amb l’alcalde Ricomà, hagi facilitat que la nostra ciutat es quedi, fins i tot, sense els seus estalvis en un context de tanta necessitat i preocupació econòmica. L’alcalde Ricomà no ha presentat encara cap Pla de Reactivació Econòmica per a la ciutat de Tarragona; però l’escenari ara encara és més preocupant: es perdrà l’esforç de tots els tarragonins i la bona gestió heretada de la legislatura anterior, amb el Partit Popular al govern de Tarragona. Els 6.6M€ estalviats no serviran per a la reactivació econòmica de la nostra ciutat, ni tan sols a amortitzar el deute municipal, sinó que aniran ara a engruixir els fons que tan nefastament gestiona el president Pedro Sánchez”. I ha afegit: “Exigim un posicionament clar i una actuació unànime al respecte per part de l’equip de govern de Tarragona: tant de l’alcalde Ricomà com dels seus socis de govern de ECP. Els veïns de Tarragona hem de conèixer quins són els veritables interessos i les prioritats de l’equip de govern de la nostra ciutat. Ha quedat palès que no treballen pel nostre municipi”.

 

D’altra banda, també s’ha referit al fet que la proposta també s’hagi aprovat gràcies al vot de qualitat d’Abel Caballero –President de la FEMP i alcalde de Vigo-: “Que un batlle socialista hagi liderat aquest atracament a les arques municipals és lamentable; les contradiccions tant del PSOE com d’En Comú Podem en matèria de finançament de les entitats locals són absolutament delirants”.

 

Tanmateix, el conseller Martín ha recordat que el Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona es va anticipar a aquest “preocupant escenari amb la moció que es va aprovar al plenari del consistori tarragoní al mes de maig”-ha explicat-, quan “des del PP Tarragona vam buscar el consens de tots els partits polítics just per a evitar que passés el que s’acaba d’aprovar, que suposa una veritable ruïna per a la nostra ciutat”. En l’esmentada moció, el Partit Popular de Tarragona instava al Govern d’Espanya a “respectar i garantir l'autonomia que  la Constitució Espanyola i les lleis atorguen a les entitats locals per a la gestió dels seus recursos, per a la gestió de diners públics, que és de tots i cadascun dels espanyols, i no d'un govern en concret” i a “flexibilitzar les regles perquè les entitats locals puguin utilitzar els seus superàvits per implementar aquells serveis i mesures que permetin actuar contra la pandèmia”. I ha recordat: “Ara no ens hem d’estranyar. Els resultats d’aquella votació van ser prou eloqüents: els dos partits que governen Tarragona –ERC i ECP- es van abstenir”.

 

Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona

 

Segells de reconeixement d’administració oberta