Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2012 Josep Fèlix Ballesteros:'El Corredor i els Jocs 2017 garanteixen el futur de Tarragona'

Josep Fèlix Ballesteros:'El Corredor i els Jocs 2017 garanteixen el futur de Tarragona'

Josep Fèlix Ballesteros:'El Corredor i els Jocs 2017 garanteixen el futur de Tarragona'

Josep Fèlix Ballesteros anuncia a la conferència anual de balanç de la ciutat la necessitat d’un lobby tarragoní. Segons Ballesteros, aquest grup de pressió “l’hem de crear entre tots perquè treballi per Tarragona, però sobretot a Barcelona, Madrid i Brusel·les”
Josep Fèlix Ballesteros:'El Corredor i els Jocs 2017 garanteixen el futur de Tarragona' L'alcalde de Tarragona durant un moment de la seva conferència anual de balanç de la ciutat. Foto: Mauri Fernàndez
25/01/2012

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va pronunciar aquests dimecres a la tarda la conferència anual de balanç de la ciutat que organitza la Demarcació de Tarragona del Col•legi de Periodistes. Amb el títol Tarragona: tenim futur, l’alcalde va remarcar que “la ciutat té un rumb clar i definit: el futur, que es presenta per a Tarragona farcit d’oportunitats”.

L’alcalde Ballesteros va anunciar la creació d’un lobby tarragoní. “Un grup de gent de tota condició i pertinença que inclogui els partits i càrrecs públics, però que alhora els ultrapassi. Que treballi amb generositat i mirada alta o llarga. Que no permeti que malbaratem esforços divergents i que els posem a disposició de Tarragona. No contra ningú però si a favor dels tarragonins i tarragonines. Un grup que actuï i treballi a Tarragona, però sobretot a Barcelona, Madrid i Brussel·les. Massa temps ens passem mirant-nos sols”. La conferència va girar entorn la idea que malgrat la crisi i la dificultat que provoca en les finances municipals, “Tarragona té futur”.

Josep Fèlix Ballesteros va iniciar la conferència fent un retrat de la realitat actual, sobretot amb els efectes d’una crisi que “ningú no podia esperar, al 2010, que la crisi seria tan llarga i intensa. Estem patint les conseqüències d’anys sense estalvi, sense contenció, sense economia productiva, anys de diner fàcil, d’improvisació, que ara ens passen factura i ens obliguen a canvis culturals i organitzatius, i sovint amb transicions difícils i doloroses. Res no tornarà a ser com abans”.

L’alcalde de Tarragona va recordar que malgrat la difícil situació de les finances municipals, el pressupost d’enguany posa l’accent en les polítiques socials, l’educació i l’ocupació. “Davant d’aquesta situació hem mantingut clara una línia vermella: Els efectes de la crisi no poden recaure principalment sobre les persones més febles i, per tant, cal mantenir les polítiques socials, donant resposta a les necessitats més immediates, i en molts casos de supervivència, de les nostres famílies. Cal dir que ja no són les classes socials tradicionalment més pobres les que pateixen la crisi. Grans grups de les anomenades classes mitjanes també precisen aquests ajuts i esforços”.

Així mateix, l’alcalde va destacar que des de fa cinc anys “s’està treballant en la recerca d’oportunitats, fites i objectius que ens permetin reforçar-nos i sortir de la crisi”. I ha afegit: “nosaltres no renunciem a cap dels objectius que ens hem fixat per situar Tarragona en les millors condicions possibles”.

Durant la seva exposició, va estendre la mà a totes les formacions polítiques del consistori per aconseguir el consens en temes de ciutat com els Jocs del Mediterrani o el projecte de Tarragona Smart City. “La ciutat té un rumb clar i definit: el futur, que es presenta per a Tarragona farcit d’oportunitats”. I ha afegit: “El 2017 es presenta per a la ciutat com una gran oportunitat, com un horitzó mobilitzador i de compromís per al impuls i l’acceleració de la reactivació econòmica, avançant cap a una societat i una economia del coneixement”. “Amb els Jocs –va insistir- tenim una privilegiada finestra de comunicació i volem, aprofitant-la, aprofitar els avantatges fiscals pel patrocini, l’interès de les empreses tecnològiques cap a la ciutat, l’oportunitat mobilitzadora i de compromís que representa, per construir la Tarragona de després del 2017. Ja ho va dir el President de la Generalitat recentment: Tarragona ha estat de les poques bones notícies i serà aparador de Catalunya”.

Pel que fa al projecte Tarragona Mediterranean Smart Olympic City va explicar que “Tarragona farà de la sostenibilitat, les tecnologies intel•ligents i l’estalvi energètic, el segell distintiu dels Jocs Mediterranis, generant una ciutat més habitable, amb més oportunitats de creixement econòmic, convivencial, socialment cohesionada i culturalment activa”.

L’alcalde també va fer un repàs dels objectius acomplerts, com:

 • L’eliminació de la crispació de la vida política.
 • La micropolítica.
 • Grans projectes i inversions (llars d’infants, la Rambla Riu Segre de Campclar, la Tabacalera, la remodelació de Ciutat Jardí, la recuperació com un espai verd del riu Francolí, la transformació d’El Serrallo, el Parc de la Coma, la remodelació del carrer Jaume I, el Teatre Tarragona o l’EOI)
 • Projecció exterior de Tarragona.
 • Inversions als barris i al centre de la ciutat.
 • Jocs Mediterranis 2017
 • L’impuls a la política social i educativa.
 • El Pla de Competitivitat de Tàrraco Romana.
 • El POUM.
 • El Pla 2022.
 • El Pacte pel desenvolupament amb la Indústria.
 • Col·laboració amb Campus d’Excel·lència amb la URV”

Per altra banda, l'Alcalde també va destacar projectes vitals per Tarragona com el Corredor de la Mediterrània. “El corredor de mercaderies és vital ja sigui amb l’anomenat tercer fil ferroviari o la solució definitiva de la línia Reus-Roda-Castellbisbal. No podem trigar perquè cada any que passi sense solució el Port i la ciutat perden competitivitat”.
Josep Fèlix Ballesteros també va apostar durant la seva conferència pel tercer element d’aquest triangle d’infraestructures “que és la logística. Els polígons, fonamentals per a la producció i distribució de matèries. Els polígons agrupen (segons dades de la Cambra de Comerç) un 80% de l’activitat empresarial de Tarragona, i donen feina a unes 7.500 persones”.  

L’alcalde va concloure la conferència afirmant que “apostar per Tarragona és guanyar”.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta