Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2014 L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95%

L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95%

L’alcalde anuncia bonificacions fiscals per a autònoms i emprenedors que poden arribar al 95%

En la conferència de l'estat de la ciutat l'acalde ha explicat que l’Ajuntament de Tarragona aplicarà enguany mesures pel foment de la creació de treball novedoses.
29/01/2014

 

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat durant la conferència anual que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya que l’Ajuntament de Tarragona aplicarà ja enguany mesures per facilitar la incorporació a l’autocupació, el foment de la creació de treball i la reactivació econòmica de la ciutat. En concret, l’Ajuntament aplicarà la bonificació de tributs que fins ara no tenien reducció. L’objectiu és la bonificació de tributs que fins ara no tenien reducció. La creació d’un sector dinamitzat suposarà que es podrà arribar a una bonificació màxima del 95% a la plusvàlua, l’IBI i l’AIE. “Actualment són 1.030 els autònoms i emprenedors que se’n poden beneficiar, però esperem que amb aquest avantatge fiscal siguin molts més els que optin per aquest camí laboral”, ha explicat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Aquesta és una mesura pionera, perquè no hi ha cap altre ajuntament que hagi posat en marxa aquesta mesura fiscal, sobretot perquè no existeix cap obligació legal per introduir aquest important ajut. “Nosaltres l’aplicarem d’acord a tres paquets de mesures":

  1. Zones d’innovació, dinamització empresarial mitjançant exempcions fiscals.
  2. Paquet de suport a joves empresaris i autònoms.
  3. Paquet de suport social.

“Aquestes novedoses mesures suposen un catàleg de bonificacions en els tributs que redueixen, i molt, les barreres d’accés a l’activitat econòmica”, ha afegit l’alcalde Ballesteros. A més, tenen un doble objectiu: d’una banda, incentivar i ajudar a l’emprenedoria; i d’una altra banda, revitalitzar els polígons com poden ser els d’Entrevies i Francolí, fomentant la implantació de noves empreses.

Projectes fets: Teatre Tarragona, l’EOI i la comissaria

Sota el Volem i podem, l’alcalde de Tarragona ha fet balanç del darrer any de gestió municipal, marcat per la consecució de projectes importants com el Teatre Tarragona, l’Escola Oficial d’Idiomes o la nova comissaria de la Guàrdia Urbana.” També hem millorat el centre de la ciutat i els barris de Ponent, i ara estem millorant Llevant. Hem acomplert i ho seguirem fent, perquè tenim un pla, perquè hem programat tots i cadascun dels nostres passos en benefici de la ciutat”, ha assenyalat. Pel que fa a projectes d’un futur immediat ha esmentat la passarel·la de la platja del Miracle -“que connectarà encara més la ciutat amb la Mediterrània”- la reforma de la Via Augusta, el desenvolupament del PM-34 a la zona del Nàstic i la Budallera o l ‘espai que ocuparà l’Ikea”.

Davant un auditori format per 200 persones del món econòmic, financer, social i polític de Tarragona, l’alcalde Ballesteros ha defensat una ciutat amb un “enorme potencial cultural, turístic i comercial. Tarragona s’ha consolidat com una de les ciutats més segures d’Espanya en els últims anys, tant a nivell de seguretat ciutadana com de mobilitat”. I ha afegit: “Tarragona també és pionera en la inversió pública. De fet, és una de les ciutats que més inverteix en obra pública. A Tarragona apostem per projectes que generen ocupació i desenvolupament, i és per això que actualment tenim inversió pública per valor de 142 milions d’euros”.

Els Jocs 2017 i ser referents en l’àmbit smart city

Els Jocs del Mediterrrani ha estat un dels punts claus de la intervenció de l’alcalde. “Els Jocs Mediterranis i la Tarragona Smart Mediterranean City són els grans motors que han de moure el futur immediat de la nostra ciutat per portar-la a un nou nivell, a un nou paradigma de ciutat”, ha remarcat Ballesteros. L’alcalde s’ha referit als Jocs com “un projecte molt important i els seus beneficis encara ho són més. Els beneficis fiscals aprovats el passat 1 de gener i el finançament compromès tant per l’Estat com per la Generalitat són realitats que garanteixen la viabilitat dels Jocs”. “Els Jocs –ha afegit- ens permetran millorar el posicionament internacional de Tarragona i exercir el lideratge d’un territori que tindrà en aquests Jocs Mediterranis com una oportunitat de futur”.

Per últim, l’alcalde Ballesteros ha subratllat que les ciutats trien el seu destí i “Tarragona ha triat ser una ciutat moderna, turística, tecnològica, smart, avesada a l’esport i la cultura. Una ciutat referència per al territori que l’envolta i que mira al futur amb un optimisme fonamentat. Perquè volem i podem millorar. Perquè volem i podem liderar aquesta gran àrea metropolitana. Perquè volem i podem fer de Tarragona una gran ciutat de la Mediterrània”.

Text complet de la conferència 'Volem i podem' (PDF).

Segells de reconeixement d’administració oberta