Esteu aquí: Inici L'Ajuntament Govern Notícies de govern i oposició Notícies 2016 Josep Fèlix Ballesteros: "Estem orgullosos i satisfets d'aquests 100 dies d'estabilitat política, consens i solidesa institucional"

Josep Fèlix Ballesteros: "Estem orgullosos i satisfets d'aquests 100 dies d'estabilitat política, consens i solidesa institucional"

Josep Fèlix Ballesteros: "Estem orgullosos i satisfets d'aquests 100 dies d'estabilitat política, consens i solidesa institucional"

L'alcalde i els consellers Alejandro Fernàndez i Josep Maria Prats han coincidit en fer un balanç positiu d'un acord de govern que "ha aconseguit assolir objectius comuns i compartits per la immensa majoria de la ciutadania"
Josep Fèlix Ballesteros: "Estem orgullosos i satisfets d'aquests 100 dies d'estabilitat política, consens i solidesa institucional" Foto: Mauri
09/05/2016


L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i els consellers Alejandro Fernàndez i Josep Maria Prats han valorat aquest matí els 100 primers dies de l'acord de Govern. Els tres han coincidit en què estan "molt orgullosos i satisfets perquè s'ha respost exactament al que volíem. Partíem d'una situació complexa amb vuit partits. Per això, som conscients que només des de l'estabilitat política, el consens, la solidesa institucional i la capacitat de prendre decisions efectives podíem assolir els objectius marcats". I ha afegit l'alcalde: "Al mateix temps que portem les llums curtes que és les que ens permeten veure els problemes del dia a dia, portem les llargues per assolir els objectius estratègics". En definitiva, han coincidit tots tres en què "calia donar estabilitat, deixar-nos de picabaralles estèrils i sumar esforços perquè la ciutat avanci".

L'alcalde Ballesteros ha insistit en el fet que en aquests primers 100 dies "hem iniciat una forma de governar la ciutat pensada per assolir objectius comuns i compartits per la immensa majoria de la ciutadania, lluny de les estratègies i demagògies partidistes. Ens dediquem a treballar i no a parlar ni a frivolitzar ni a jugar amb les qüestions més importants per a la nostra ciutat. El futur de Tarragona no li pertany a cap partit ni ha de ser el resultat de cap iniciativa individual profètica. El futur de Tarragona ha de ser el resultat del treball compartit, recolzat per una majoria social com la que representem els partits que vam signar l'acord".

Per la seva part, el conseller de Presidència i Estratègies de Ciutat, Alejandro Fernández, ha posat l'èmfasi en "la profunda sintonia entre els membres de l'equip de govern per desencallar projectes que vénen d'etapes anteriors com l'acord pel trasllat del Mercat, la qual cosa demostra que només amb determinació i majories estables s'assoleixen els objectius". Fernández ha remarcat que aquests 100 dies han governat "allunyats del soroll mediàtic del Saló de Plens i ho hem fet pensant en el que preocupa la gent".

Finalment, el conseller de Cultura, Josep Maria Prats, remarcava que aquests 100 dies "s'han acomplert tres línies programàtiques clares: solidesa i estabilitat política, gestió objectiva, rigorosa, eficaç i eficient; i donar prioritat als projectes estratègics fonamentals, com són els Jocs del Mediterrani, la Marca Tarragona i el Pla Estratègic 2022".

Ballesteros, Fernández i Prats han coincidit en el fet que "100 són pocs però suficients per comprovar si estem en el bon camí". Entre les accions de govern que s'han destacat figuren:

 • 100 dies d'estabilitat política, de govern sòlid i de treball en equip i seriós: s'han incrementat els ingressos municipals i s'ha liquidat el pressupost municipal amb un romanent de tresoreria positiu, en concret de 781.020 euros.

 

 • 100 dies que s'han accelerat projectes: Acord ampli i definitiu pel trasllat dels paradistes al nou Mercat Central o l'enderrocament de la caserna de la Guàrdia Civil per construir-hi 30 habitatges, 31 aparcaments, trasters i locals comercials a preus socials.

 

 • 100 dies en els quals s'han impulsat nous projectes: com la cura per l'espai urbà que es demostra amb l'adequació de la Plaça Primer de Maig, la recepció de l'N-340 a la Vall Arrabassada que permetrà configurar un espai urbà per la ciutat, la reforma de les escales mecàniques de la plaça dels Carros, millora de la mobilitat a Interblocs de Sant Salvador o tractament de xoc preventiu contra la processionària als arbres aconseguint minimitzar els efectes que enguany han causat a moltes localitats.

 

 • 100 dies en els quals hem potenciat la Marca Tarragona: El prestigi extern de la nostra ciutat és un actiu molt important. Per això potenciem la Marca Tarragona i hem encarregat estudis de posicionament de la ciutat.

 

 • 100 dies d'impuls en els que queda clar que anem per feina: l'inici de les obres de l'Anella Mediterrani -epicentre dels Jocs Mediterranis- en són un exemple; amb el reenfoc que ha de permetre la construcció del Palau d'Esports, la nova piscina olímpica i una gran zona verda que quedarà com a llegat dels Jocs.

 

 • 100 dies governant pels tarragonins i tarragonines: s'ha rebaixat el període mitjà de pagament als proveïdors per sota del límit dels 30 dies que estableix la llei, s'han flexibilitzat els terminis de pagament per als ciutadans que tenen deutes municipals, el pagament dels impostos i taxes municipals l'any vinent es podrà fer en quatre o deu terminis i també s'ha creat la nova figura del regidor de barri, centrada en un treball per àrees per afavorir-ne la proximitat i eficàcia.

 

 • 100 dies de govern transparent: creació del Portal de Transparència, creat per facilitar el coneixement sobre com es gestionen els recursos públics, com s'organitza l'administració i com es prenen les decisions.

 

 • 100 dies de resoldre el que preocupa la gent: com el fet que mantenim a ratlla rates i paneroles o l'incivisme, ja sigui en el cas dels abocadors il·legals o com per la cura i manteniment de l'espai urbà com succeeix en el cas de l'ascensor de les escales mecàniques de la plaça dels Carros.

 

 • 100 dies pensant en tothom: com el requeriment a les entitats financeres pels pisos buits, els ajuts per pagar el rebut de l'aigua o per enfront del IBI, brossa i les despeses bàsiques de la llar; fraccionament i facilitats pel pagament d'impostos i taxes municipals; la taula de la pobresa energètica; la taula d'absentisme escolar o el fet que Tarragona sigui ciutat d'acollida de les persones refugiades.

 

 • 100 dies vetllant pel patrimoni: intervencions als monuments Patrimoni de la Humanitat, impuls a Tàrraco Viva i projecció del Concurs de Castells.

 

 • 100 dies de cultura: Noves línies de treball adreçades a millorar l'oferta d'arts escèniques a la ciutat; el projecte de Metròpera -un projecte de formació que dóna l'oportunitat de ser intèrpret de propostes innovadores-; així com el disseny d'un nou Festival d'Estiu que integra les arts escèniques i musicals que es repartiran per diferents espais de la ciutat; s'ha començat a treballar en el Pla Local de Lectura Pública, amb l'objectiu de convertir Tarragona en una ciutat lectora; o les converses mantingudes amb el Port per tal que el Tinglado 2 pugui ser seu del Centre d'Art.

 

 • 100 dies d'aposta per la formació i ocupació: Tarragona és una ciutat pionera en estades formatives a les empreses, com per exemple l'oferta de 100 places de formació professional dual per als Jocs Mediterranis. Des del Tarragona Impulsa l'objectiu és millorar l'ocupació i formació dels joves, un dels col·lectius més afectats per l'atur. Com també en el cas de dones majors de 30 anys, perquè treballem per donar-los oportunitats de futur.

 

QUI VULGUI TORNAR A ESCOLTAR L'ÀUDIO DE LA RODA DE PREMSA HO POT FER AL WEB DE TARRAGONA RÀDIO

Segells de reconeixement d’administració oberta